Z nekaj barve in osnovnimi pripomočki lahko preobrazite nezanimive kose v zdaj tako aktualen vintidž videz. Seveda pa to ne velja le za staro pohištvo, v trgovini lahko poiščete poceni osnovne kose in jih sami spremenite, da bodo videti, kot da ste jih pripeljali s stare babičine domačije.

Zelo prekrivne kredne barve

Chalky Finish so zelo prekrivne kredne barve, ki imajo potem, ko se posušijo, izjemen mat videz in žameten otip. Nanašamo jih lahko na skoraj vse materiale; na les, kovino, keramiko, različne mase, papir, platno, tekstil in steklo. Vsakdanji kosi se lahko spremenijo v zanimive kreacije že s samo dvema nanosoma kontrastnih barv. Na površino nanesemo plast barve. Ko se prvi nanos posuši, nanesemo plast kontrastne barve. Ko je tudi drugi nanos barve posušen, vzamemo grob brusni papir in začnemo previdno odstranjevati zgornjo barvo.

Tudi brez brušenja površine

Pri brušenju zgornjega sloja barve je priporočena določena mera previdnosti, da se ne odstrani tudi spodnjega sloja barve. Bolje je, da nekajkrat nežno potegnemo in ne uporabimo preveč sile. Tako dosežemo zanimiv videz obrabljenega. Poleg načina z brušenjem zgornjega sloja barve se lahko preobrazbe lotimo tudi brez brusnega papirja. Pri suhi tehniki uporabimo velik ščetinast čopič in zelo majhno količino druge barve. Drugi sloj barve nanašamo s skoraj suhim čopičem, tako obdelana površina pa bo videti kontrastno zelo bogata in kot bi bila skrtačena.