Kot poroča srbski spletni portal Mondo, bo imela Vučićeva lista v beograjski mestni skupščini 64 mandatov. Na drugem mestu je lista bivšega vodje opozicijske Demokratske stranke in beograjskega župana med letoma 2008 in 2013 Dragana Đilasa Beograd odloča, ljudje zmagujejo, ki je prejela 18,7 odstotka glasov podpore oz. 26 mandatov. Sledita listi Aleksandar Šapić - Župan zmaguje s 8,3 odstotka glasov oz. 11 mandati ter zunanjega ministra Ivice Dačića - SPS - Dragan Marković Palma - JS s 6,3 odstotka glasov podpore ali devetimi mandati.

SNS je v Beogradu dosegla najboljši rezultat, ki je bil dosežen kadarkoli, in bo po volitvah lahko sama oblikovala mestno oblast, še navaja Mondo.

Poleg Beograda so volitve potekale tudi v Sevojnu, Boru in Aranđelovcu, kjer je prav tako prepričljivo zmagala SNS.

Vučić je že v nedeljo po objavi prvih rezultatov dejal, da se je na volitvah pokazal »resničen in demokratičen obraz« Srbije, kljub grožnjam in pritiskom nekaterih, da bi zrušili ta proces. Dodal je, da je rok za prvo seje mestne skupščine 15 dni, nato pa še mesec dni za izvolitev novega beograjskega župana. »Vse skupaj pomeni, da bo župan znan v 47 do 52 dneh,« je še dejal Vučić.