Tekma med vodilnima španskima ekipama je bila kajpak zelo pomembna za nadaljevanje la lige, tamkajšnji mediji so jo temu primerno označili za prelomno. Srečanje je v prvih 45 minutah postreglo z zelo malo priložnostmi, edino pravo pa je v 26. minuti s čudovitim zadetkom iz prostega strela s kakšnih 25 metrov izkoristil Messi. Pri Barceloni je moral v prvem polčasu zaradi poškodbe sicer z igrišča Andres Iniesta.

Trener Madridčanov Diego Simeone je bil na drugi strani ob premoru prisiljen nekaj spremeniti, saj napadalca Antoine Griezmann in Diego Costa nista imela nobene omembe vredne priložnosti. Do 75. minute je tako opravil vse tri menjave, kar je prineslo nekaj več posesti v napadu, a do spremembe rezultata vendarle ne.

Namesto tega bi tri minute po zadnji menjavi Simeoneja po izvedbi kota prednost skorajda podvojili domači, a je bil ob strelu Sergia Busquetsa pri vratnici dobro postavljen Škofjeločan Jan Oblak. Do konca tekme je bilo še nekajkrat vroče v kazenskem prostoru gostov, vendar je glavni sodnik Jesus Gil vselej zelo dobro ocenil, da ni šlo za prekršek. Barcelona ima 11 krogov pred koncem osem točk pred najbližjim zasledovalcem, današnjim nasprotnikom. S pomembno zmago se je še približala nazivu najboljših v Španiji za tekočo sezono.

Barcelona : Atletico