Film 120 udarcev na minuto, posnet po resničnih dogodkih, je bil na ogled tudi v Sloveniji. Film, ki je v Cannesu prejel grand prix, je bil sicer nominiran kar v 13 kategorijah za cezarje.

Cezarja za najboljšo režijo je na podelitvi v petek pozno zvečer prejel Albert Dupontel za tragikomedijo Na svidenje tam zgoraj, ki je bila posneta po z Goncourtom nagrajenem romanu Pierrea Lemaitra.

Jeanne Balibar je prejela cezarja za najboljšo igralko v filmu Barbara, Swann Arlaud pa za najboljšega igralca v filmu Petit paysan (Kmetič).

Nagrada za najboljši tuji film v Rusijo

Cezarja za najboljši tuji film je prejel ruski Brez ljubezni režiserja Andrej Zvjaginceva. Film govori o paru sredi ločitve, medtem ko njun otrok izgine.

Zvjagincev, ki je posnel tudi Leviatana, tokrat nepopustljivo kritiko razčlovečenja in moralnega razkroja ruske družbe alegorično prenese v polje intimnih vezi in družinske drame, so zapisali v ljubljanskem Kinodvoru, kjer je film prav zdaj tudi na sporedu.

Brez ljubezni je lani prejel nagrado žirije v Cannesu ter nominaciji za zlati globus in oskarja za najboljši tujejezični film.

Cezarja za življenjsko delo so podelili španski igralki Penelope Cruz. Nagrado ji je izročil Pedro Almodovar, kateremu se je igralka poklonila z besedami, da je prav on razlog, da je stopila v svet filma. Penelope Cruz je doslej posnela več kot 40 filmov.