Ker je Rafael Nadal tik pred dvobojem prvega kroga teniškega turnirja v Acapulcu predal tekmo rojaku Felicianu Lopezu, so preostali udeleženci turnirja začutili veliko priložnost po zmagi. Španec je namreč tik pred dvobojem začutil bolečine v kolenu, kakršne je doživel na prvem letošnjem turnirju največje četverice v Melbournu. Odpravil se je na dodatne preiskave, zato je prestavil vrnitev na teniška igrišča.

Namesto Nadala je v Acapulcu dobil priložnost srečni poraženec Taro Daniel. Japonec je proti Lopezu dobil prvi niz, preostala dva pa je dobil Španec. Še slabše jo je odnesel drugi srečni poraženec na drugem koncu sveta, Slovenec Blaž Kavčič, ki je v Dubaju proti Rusu Evgeniju Donskoju v prvem nizu dobil štiri, v drugem pa tri igre. Potem ko je Kavčič zaradi poškodbe na začetku februarja izpustil dvoboj Davisovega pokala proti Poljski, se je ekspresno vrnil na teniška igrišča, na katerih doživlja poraz za porazom. Takoj po tekmi Slovenije in Poljske je Ljubljančan ozdravel in tekmoval v Sofiji, kjer je sicer v prvem krogu premagal Srba Laszla Djereja. V drugem krogu je proti Romunu Mariusu Čopilu dobil le štiri igre.

Iz Bolgarije je Kavčič odpotoval v New York, kjer je v prvem krogu dvoranskega turnirja na trdi podlagi proti Nemcu Petru Gojowczyku dobil šest iger. Iz ZDA se je Kavčič vrnil v Evropo, kjer je v prvem krogu v Marseillu proti Nemcu Miši Zverevu izgubil dvakrat s po 4:6. Sledilo je Kavčičevo potovanje v Dubaj, kjer mu je Indijec Sumit Nagal v prvem krogu kvalifikacij dvoboj predal, v drugem krogu pa je Kavčiča v dveh nizih premagal Francoz Gleb Sakharov. Kot omenjeno, je bil Kavčič srečni poraženec močnega turnirja, a je v prvem krogu znova izgubil v dveh nizih. Glede na to, da je Kavčič v polnem tekmovalnem pogonu, bo morda lahko nanj na začetku prihodnjega meseca računal novi slovenski kapetan Davisovega pokala Miha Mlakar, ko se bo Slovenija v okviru obstanka v 2. evro-afriški skupini merila proti Turčiji. Mlakar je namreč tudi trener Blaža Kavčiča.

Za največje presenečenje turnirjev po vsem svetu je ta teden poskrbel Malek Jaziri, ki je na svetovni lestvici 117., mesto za drugim najboljšim Slovencem Blažem Kavčičem. Tunizijec je za turnir v Dubaju prejel povabilo organizatorjev, v prvem krogu pa je premagal prvega nosilca Bolgara Grigorja Dimitrova, četrtega igralca sveta. Jaziri je dobro pripravljenost pokazal v drugem krogu, kjer je bil dvakrat v podaljšani igri boljši od Nizozemca Robina Haaseja, ki je na svetovni lestvici 43., mesto pred najboljšim Slovencem Aljažem Bedenetom. Mimogrede, Bedene se po dveh odmevnih uvrstitvah na peščenih turnih v Buenos Airesu (bil je finalist) in Riu de Janeiru (uvrstil se je v četrtfinale) pripravlja na turnir serije masters v Indian Wellsu.