Večina, vključno z nekaterimi ljudmi znotraj kluba, je bila mnenja, da je vključitev McTominayja v prvo ekipo nekakšna psihološka igrica med Mourinhem in francoskim vezistom Paulom Pogbajem, ki po prihodu v Anglijo ne najde forme iz časa, ko je igral za Juventus. A 55-letni Portugalec je očitno zelo zadovoljen s tem, kako igra novinec v ekipi.

Po tekmi s Chelseajem je dejal, »da sta bila Scott in Nemanja Matić ključna igralca ob zmagi«. Independent poroča, da Portugalčevo navdušenje preseneča tudi interno, saj so določeni posamezniki, ki delujejo znotraj klubskega mladinskega pogona, dejali, da se je McTominay v prvi ekipi pojavil »tako rekoč od nikoder«.

Kot mladinec namreč ni bil med najbolj obetavnimi, med letoma 2013 in 2016 je recimo za ekipo do 18 let odigral pičlih 12 tekem, torej zgolj štiri na sezono. Šele ko je po dopolnjenemu 18. letu v vsega 18 mesecih zrastel dobrih 25 centimetrov, je bil v sezoni 2016/17 izbran v ekipo do 23 let, kjer pa je zanimivo začel kot napadalec.

Mourinha navdušil proti Chelseaju in v ligi prvakov

Med tem so iz kluba odšli bistveno bolj obetavni mladi nogometaši, a očitno je 21-letni Anglež v relativno kratkem času kot igralec dozorel do te mere, da je navdušil pregovorno zahtevnega Mourinha, ki je po pokalni tekmi proti Huddersfieldu spregovoril o tem, kako je bil mladenič še lani tik pred odhodom »nekam, kdo ve kam, v kdove katero divizijo,« kar je samo po sebi dovolj povedno.

Največja odlika novega odkritja naj bi bila pravzaprav njegova mentaliteta in pripravljenost v popolnosti izvrševati navodila trenerske ekipe, nedavno je recimo navdušil predvsem z dobrim pokrivanjem vezista Seville Everja Banege in Chelseajevega superzvezdnika Edena Hazarda. Kako razkošen talent v sebi skriva 193 centimetrov visoki vezist bo povedal čas, je pa za njegovo nadaljnjo kariero in prihodnost znotraj kluba zagotovo spodbudno, da je pridobil spoštovanje enega najboljših in najbolj zahtevnih nogometnih strokovnjakov.

Scott McTominay