Malo pred polnočjo je zagorelo ostrešje večjega večstanovanjskega objekta. Vzrok naj bi bila dotrajanost enega od dimnikov. Odzvalo se je 15 društev ormoške gasilske zveze, skupaj okoli sto gasilcev. Evakuirati je bilo treba vse stanovalce. »Zadnji hip. Reševali smo tudi obnemogle ljudi. Ker je gorelo nad vhodom, smo plezali skozi okna in si pomagali z lestvami. Ko smo iz enega stanovanja reševali človeka, je nad nami zaradi vročine že pokal strop. Res, kaj lahko bi prišlo do tragedije,« je še dodal Habjanič.

Kot je za Slovensko tiskovno agencijo povedal ormoški župan Alojz Sok, je objekt močno poškodovan, zato se stanovalci ne bodo mogli vrniti na svoje domove. Po njegovih besedah so zgornja stanovanja zgorela, spodnja pa so namočena z vodo. Skupno je v njih bivalo 12 ljudi. Vseh sedem stanovanj je neuporabnih. Večina evakuiranih ljudi se je zatekla pod streho k svojim sorodnikom ali prijateljem. »Tam bodo verjetno lahko ostali nekaj dni, nato pa bomo na občini morali najti rešitve.

Tri stanovanja imamo in jim jih bomo na sestanku s centrom za socialno delo tudi ponudili. Dve sobi sta na voljo v centru za starejše, kjer so jim ponudili pomoč za nekaj časa,« je pojasnil župan. Poškodovan ni bil nihče, so pa 74-letnega stanovalca prepeljali na opazovanje v bolnišnico, ker je bil izpostavljen močnemu dimu. Nastalo je za okoli 350.000 evrov škode.