Rokometaši iz Šaleške doline so proti Metalurgu nujno potrebovali zmago, da so ohranili upanje po nastopu na zaključnem turnirju lige Seha. Z dvema točkama so se približali četrtouvrščenim Celjanom na tri točke. Pivovarje tekma 16. kroga čaka v sredo proti Dinamu Pančevu.

Metalurg je bil enakovreden tekmec Velenjčanom le uvodne štiri minute. Po izidu 3:3 je namreč domača zasedba dosegla štiri zaporedne gole, pomemben del v tem nizu pa je prispeval Klemen Ferlin s petimi obrambami. V 10. minuti je bilo prvič na tekmi +5, v naslednji minuti pa je Makedoncem uspelo priti do dveh golov, ki sta jim dala nekaj upanja, a Gorenja to ni zmedlo. Tako kot tudi ne nekaj trenutkov boljše igre gostov, ki so v 18. minuti prišli do 10:12. Toda to je le podžgalo izbrance Željka Babića, ki so bili do konca polčasa precej boljši tekmec, do odmora pa so si priigrali prednost z 21:13.

Nezbranost v drugem polčasu ni ogrozila zmage

Velenjčani so do 37. minute prišli do prednosti +10 (26:16). Po desetih minutah igre v drugem polčasu je Babić počasi na klop klical svoje najboljše može, Ferlin je tekmo končal s 15 obrambami, tudi igralci, ki so doslej dobivali nekaj manj priložnosti, pa so nadaljevali z dobro igro domače ekipe. Sredi drugega polčasa je bilo že 30:19 in zdelo se je, da je tekme odločena.

Toda igralci iz Skopja so z delnim izidom 6:0 - ob tem so zapravili še dve sedemmetrovki – prišli do novega zagona. Blaž Kleč je z golom v 54. minuti prekinil slabih 10 minut strelski mrk Gorenja. Matic Verdinek je minuto kasneje povišal na 32:25 in dokončno pokopal upe Metalurga. Na koncu so domačini na delni izid 6:0 Metalurga odgovorili s sedmimi zaporednimi goli.