Okrnjeni uvodni spomladanski krog v prvi nogometni ligi ni razburil v tolikšni meri, kot želijo z javnim pisanjem sporočiti poparjeni Mariborčani. Namesto da bi v Ljudskem vrtu usmerili pozornost v neprepričljivo igro proti Aluminiju, so v skladu s folkloro bentili nad odločitvijo zmedenega sodnika Asmirja Sagrkovića in potegnili vzporednice z dogajanjem v Stožicah, kjer je Olimpija po izteku sodniškega podaljška ugnala Celje.

Mariborčane moti, da je Sagrković odpiskal konec tekme v Ljudskem vrtu minuto pred koncem triminutnega podaljška. Drži, da sta bila za regularnih šestdeset sekund igre oškodovana tako Maribor kot Aluminij, saj bi imeli v tem času obe moštvi priložnost za dosego zmagovitega gola. Drži tudi, da Olimpija ne bi premagala Celja, če bi po dveh minutah podaljška tekmo v Stožicah predčasno končal sodnik Andrej Žnidaršič, a v teh dejstvih vendarle ne gre iskati zarote. Ni šlo za dvojna merila, kot namigujejo v Mariboru, pač pa verjetno zgolj za napako sodnika Sagrkovića, ki je bolj razburil zaradi nedosojene enajstmetrovke v drugem polčasu po prekršku nad Jasminom Mešanovićem. Remi brez golov ne bo spremenil bledega mariborskega vtisa na spomladanski premieri, po kateri Olimpija za prvim mestom zaostaja le še za točko. Medtem ko Maribor z obetavnim napadalnim dvojcem Luka Zahović-Jan Mlakar že gradi moštvo za poletne evropske nastope, Olimpija vse stavi na tujsko legijo. Trener Igor Bišćan je tekmo s Celjem končal kar s petimi hrvaškimi igralci, a toliko sreče kot v nedeljo ne bo imel v vsakem krogu.

Ta konec tedna se bo Maribor v Kranju znova pomeril z ugodnejšim tekmecem kot Olimpija, ki bo gostovala v Novi Gorici, vendar bo nogometna zveza zaradi vremenskih nevšečnosti morda znova prestavila nekaj tekem dvajsetega kroga. Snega z vseh prvoligaških igrišč sploh še niso očistili, ob prihodu polarnega zraka pa težave povzroča predvsem led. Organizatorji vseh tekem 20. kroga vendarle ne bodo prestavili, saj je prostih spomladanskih terminov premalo.