Danes bo oblačno, na Primorskem se bo oblačnost trgala. Veter bo postopno slabel. Ponekod bo še naletaval sneg, padavine pa bodo pogostejše v vzhodni polovici države. Najvišje dnevne temperature bodo od -10 do -4, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija.

V sredo bo precej jasno, čez dan bo nastalo nekaj spremenljive oblačnosti. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutro bo zelo mrzlo. Najnižje jutranje temperature bodo od -20 do -13, na Primorskem od -9 do -5, najvišje dnevne od -7 do -4, na Primorskem okoli 2 stopinj.

V četrtek zjutraj bo še nekaj jasnine, ponekod bo zelo mrzlo. Čez dan se bo od juga pooblačilo. Do večera bo zahod in jug države zajelo rahlo sneženje. Snežilo bo tudi ob morju. V petek bo oblačno, predvsem na jugu države se bodo še občasno pojavljale manjše padavine.

Burja na Primorskem je ponoči začela slabeti in bo do srede večinoma ponehala. Neprekinjeno je pihala 10 zaporednih dni.

Zaradi zimskih razmer prepovedi za promet priklopnikov

Zaradi zimskih razmer je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike na cestah Razdrto-Manče, Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič ter Godovič-Idrija. Pa tudi na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje, Petrina, Metlika, Gruškovje in Petišovci. Izločanje se izvaja na podravski avtocesti pred počivališčem Podlehnik proti Hrvaški.

Prepoved za tovorna vozila je na glavni cesti Novo mesto-Metlika, Štrekljevec-Jugorje ter na mejnem prehodu Dobovec proti Hrvaški.

Prepovedan promet za tovorna vozila nad 7,5 t je zaradi zimskih razmer na glavni cesti Škofljica-Žlebič.

Na prelazih Ljubelj ter Jezerski Vrh je na avstrijski strani obvezna uporaba verig.