Teniški igralec Aljaž Bedene je minuli konec tedna v Braziliji potrdil odlično pripravljenost na začetku sezone. Uvrstitev v finale turnirja serije masters 250 v Buenos Airesu je nadgradil z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja serije 500 v Riu de Janeiru. Čeprav je prejel 70 novih točk, je Bedene na svetovni lestvici nazadoval za eno mesto in je trenutno 44. igralec sveta. Ta teden bo imel Bedene prost, v prihodnjih dveh pa bo tekmoval na turnirjih serije masters 1000 v Indian Wellsu in Miamiju.

Najboljši slovenski igralec je v olimpijskem mestu vzel nov skalp, potem ko je v drugem krogu premagal Španca Pabla Carrena - Busto. V četrtfinalu je bil dolgo v igri za še eno lovoriko. Toda Italijan Fabio Fognini je bil vnovič boljši in ostaja nerešljiva uganka za slovenskega igralca. Bedene igra odličen tenis. Psihološko je precej trden, kar je pokazal prav dvoboj proti Carrenu - Busti. Pri psihološki pripravi ima s stališča sodniških odločitev še nekaj rezerv. Najboljši recept za odpravljanje teh so vsakodnevni dvoboji proti najboljšim na svetu, kar je Bedenetu uspelo v zadnjih dveh tednih na južnoameriški turneji.

Turnir v Riu de Janeiru je dobil Diego Schwarzman. Argentinca je teden pred tem v četrtfinalu turnirja v Buenos Airesu izločil Aljaž Bedene. Schwarzman je bil v finalu boljši od Španca Fernanda Verdasca, ki je v Braziliji dokazal, da je še vedno odličen igralec na peščeni podlagi.

Blaž Kavčič je igral kvalifikacije na močnem turnirju serije 500 v Dubaju. V prvem krogu je premagal Indijca Sumita Nagala, ki je v tretjem nizu pri zaostanku z 0:4 dvoboj predal. V drugem krogu je Kavčiča s 6:3, 6:4 premagal Glebov Sakharov. Ker je turnir v Dubaju odpovedal Italijan Paolo Lorenzi, bo Kavčič igral v prvem krogu kot srečni poraženec, njegov jutrišnji tekmec pa bo Rus Evgenij Donskoj (76. na svetu). Prvi nosilec turnirja v Dubaju z nagradnim skladom 2,6 milijona ameriških dolarjev bo Bolgar Grigor Dimitrov. Na svetovni lestvici na vrhu ni sprememb, vodi Federer pred Špancem Rafaelom Nadalom in Hrvatom Marinom Čilićem, ki je v Riu de Janeiru izgubil že v drugem krogu proti Francozu Gaëlu Monfilsu. Blaž Kavčič je nazadoval na 116. mesto, Blaž Rola pa na 204.

V Braziliji je bila uspešna tudi Tamara Zidanšek. Slovenska igralka je zmagala na turnirju serije ITF z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev. Osvojila je svoj 14. turnir serije ITF, prvega letošnjega. Na svetovni lestvici je kljub uspehu nazadovala na 205. mesto, ker je na začetku leta dobro nastopala tudi lani. Možnost preboja na lestvici bo Tamara Zidanšek še imela, saj bo tekmovala na enako močnem turnirji v Sao Paulu. Številka 1 svetovnega tenisa je danes vnovič postala Romunka Simona Halep, ki je na prvem mestu zamenjala Danko Carolino Wozniacki. Polona Hercog kot najboljša Slovenka je na 89. mestu, Dalila Jakupović, ki je minuli konec tedna neuspešno igrala v kvalifikacijah turnirja v mehiškem Acapulcu, pa je 169. Mimogrede, ta teden se v Acapulcu prvič po Australian Opnu na igrišča vrača Rafael Nadal.