V ponedeljek dopoldne se bo od vzhoda povsod pooblačilo. Predvsem v južni Sloveniji bo popoldne in zvečer rahlo snežilo, kakšno snežinko pa lahko prinese tudi nad vzhodno in osrednjo Slovenijo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -9 do -5, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija.

Opozorilo: Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo do noči na torek ponekod presegali hitrost 100 kilometrov na uro.

Do vključno četrtka bo mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod -7 stopinj Celzija, kar je okoli 10 stopinj manj, kot je povprečje za ta čas. Občutek mraza bo še stopnjeval severovzhodni veter, na Primorskem pa močna burja.

V torek bo veter postopno slabel

V torek bo pretežno oblačno, na Primorskem občasno delno jasno. Veter bo postopno slabel. V sredo bo precej jasno, jutro bo zelo mrzlo. V četrtek se bo od juga pooblačilo, pričelo bo snežiti. Snežilo bo tudi ob morju.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope je obsežno območje visokega zračnega tlaka, ki sega do srednje Evrope in Alp. Mrzel celinski zrak je od severovzhoda preplavil tudi naše kraje.