Hamillova zvezda bo po pisanju nemške tiskovne agencije dpa že 2630. zvezda na Pločniku slavnih. Na slovesnosti naj bi zbrane nagovorila ustvarjalec franšize George Lucas in igralec Harrison Ford, ki je v Vojni zvezd zaigral v vlogi Hana Sola.

Hamill je na velikem platnu debutiral leta 1977 kot Skywalker v prvem filmu iz franšize, ki nosi naslov Vojna zvezd: Epizoda IV - Novo upanje. V zgodnih 80. letih minulega stoletja se je franšiza nadaljevala s filmoma Vojna zvezd: Epizoda V - Imperij vrača udarec in Vojna zvezd: Epizoda VI - Vrnitev jedija, v katerih je Hamill ponovno zaigral kot Skywalker.

Nazadnje je nastopil v filmu Vojna zvezd: Poslednji jedi (2017), pred tem pa še v filmu Vojna zvezd: Sila se prebuja (2015).

Hamill je med drugim zaigral tudi v znanstvenofantastični srhljivki Village of the Damned ter v številnih televizijskih serijah.

Ko je izvedel, da bo sodeloval na 90. podelitvi nagrad Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti v Los Angelesu, se je na Twitterju pošalil in med drugim zapisal: »Ne pozabi: ... 3. točka: ko odpreš ovojnico, ne reci Dežela La La«.

Zadnja od njegovih treh opomb se seveda nanaša na lansko zmešnjavo na podelitvi zlatih kipcev, ko sta igralca Faye Dunaway in Warren Beatty za najboljši film najprej razglasila Deželo La La, nakar se je izkazalo, da je zmagovalec v resnici film Mesečina.