»Odločitev je sprejela sodnica Verica Nikić, ki je že dvakrat ugodila zahtevam Popovića,« je za Index opozoril Severinin menedžer. Obe odločitvi sta bili narejeni v škodo otroka in sta bili na drugostopenjskem sodišču razveljavljeni. Tudi današnja odločitev me tako ni presenetila,« je bil jasen Petrović in dodal, da hrvaška estradnica z odločitvijo ni zadovoljna, zato se bo nanjo pritožila.

Druga sodnica, kolegica Nikićeve, je pred enim mesecem zavrnila Popovićev zahtevek po deljenem skrbništvu, saj da za to, da bi otrok en teden živel pri enem, en teden pa pri drugem staršu, ni zakonske podlage, je še razložil Petrović. »Mesec dni kasneje pa na istem sodišču druga sodnica odloči povsem drugače,« je še potožil.

Popović zadovoljen

Milan Popović pa je, kakopak, nad odločitvijo sodišča navdušen. »O podrobnostih ne smem govoriti, sem pa zelo zadovoljen,« je povedal za Index. »Bravo hrvaškemu pravosodju, saj bo tako moj sin Aleksander isto časa preživel tako z očetom kot mamo,« je še dodal.

»Gre za precedens na področju ločenih staršev. Tako tudi ne bo več plačevanja preživnine, saj bo otrok en teden z mano, en teden pa z njo, dva tedna na dopustu z enim in dva z drugim. Odločitev je povsem v skladu z družinskim pravom in evropsko konvencijo o zaščiti človekovih pravic, po kateri imata starša enako pravico do skupnega življenja z otrokom,« je zadovoljen.