Anže Kopitar v ligi NHL še naprej piše izjemno zgodbo in je v tem tednu dočakal nova mejnika v svoji bogati karieri. Z Los Angelesom je na tekmi z Winnipegom odigral že svojo 900. tekmo v ligi, obenem pa s podajo za vodstvo s 4:2 vknjižil jubilejno 800. točko (280 golov in 520 podaj). Kralji so njegova jubileja polepšali s tesno zmago (4:3), ki je bila že njihova tretja zaporedna.

Slovenski as je po številu nastopov na petem mestu klubske lestvice, pred njim so Marcel Dionne (921), Dustin Brown (1023), Luc Robitaille (1077) in Dave Taylor (1111). »Bližam se številki 1000, ki predstavlja velik mejnik. Ko ga bom dosegel, bom zelo vesel. Še posebej, če se ozrem nazaj, kot otrok iz Slovenije sem se prebil v ligo NHL in odigral 900 tekem, kar je lep dosežek,« je o svoji 900. tekmi povedal Anže Kopitar.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je na petem mestu klubske lestvice tudi po številu točk, boljše izkupičke imajo le Wayne Gretzky (918), Taylor (1069), Robitaille (1154) in Dionne (1307). »Običajno za vsak jubilejni točkovni dosežek shranimo tisti plošček, sam pa imam za sabo kar nekaj okroglih številk, 100, 200, 300 in tako naprej, kar je lepa zbirka ploščkov,« je še dodal Kopitar.

Njegov Los Angeles je v tem tednu znova kadroval. Tokrat so v Arizono poslali vratarja Darcyja Kuemperja, ki je v tej sezoni branil na 19 tekmah in imel odlično 93,2-odstotno uspešnost ubranjenih strelov, h kraljem pa sta se preselila desno krilo Tobias Rieder in vratar Scott Wedgewood, ki bosta izboljšala njihove možnosti za uspeh proti najboljšim.

Mednje sodijo tudi novinci iz Las Vegasa, ki so v tem tednu znova opozorili nase. Na svoji 60. tekmi sezone so visoko premagali Calgary s 7:3 in so že pri izkupičku 84 točk, s čimer so postavili nov rekord po osvojenih točkah v krstni sezoni, ki ga je postavila Florida v sezoni 1993/94 (83). Vegas je z naskokom najboljše moštvo pacifiške divizije, četrtouvrščeni Los Angeles pa je pred četrtkovo nočno tekmo z Dallasom za njim zaostajal 13 točk.

Miami bi se rad izognil usodi iz pretekle sezone

V košarkarski ligi NBA se po premoru zaradi zvezdniškega konca tedna nadaljujejo obračuni rednega dela. Edini slovenski predstavnik v najmočnejši ligi na svetu, Goran Dragić, ki je nastopil na tekmi vseh zvezd, se v teh dneh s soigralci pri Miamiju pripravlja na tekmo proti New Orleansu, ki bo v noči na soboto po slovenskem času.

Miami ima po 58 tekmah izkupiček 30 zmag in 28 porazov, s čimer zaseda osmo mesto v vzhodni konferenci. V moštvu se še kako dobro zavedajo, da se bodo morali na preostalih 24 tekmah zelo potruditi za preboj v končnico in se izogniti ponovitvi pretekle sezone, ko so po ogorčenem boju za napredovanje zasedli deveto mesto in za las ostali brez izločilnih bojev.

»Zelo dobro vemo, da za nas šteje vsaka tekma, saj smo bili v podobnem položaju že lani. Ni zabavno, ko zmagaš na zadnji tekmi rednega dela, nato pa čakaš na to, da ti bodo preostala moštva pomagala napredovati. Sami bomo morali opraviti delo, kar še posebej velja za domače tekme. V mesecu marcu jih imamo namreč veliko in na teh smo v prednosti,« je pred nadaljevanjem sezone dejal Goran Dragić.

Pred četrtkovimi nočnimi tekmami so bili v vzhodni konferenci na prvih treh mestih Toronto (41-16), Boston (40-19) in Cleveland (34-22), na zahodu pa Houston (44-13), Golden State (44-14) in San Antonio (35-24).