Prvo izvedensko mnenje je izdelal Andrej Pišec, ki ga je za tokratno obravnavo še nekoliko dopolnil, in zapisal, da sta bila obdolžena res pod vplivom alkohola in je bilo njuna sposobnost obvladovanja zmanjšana, vendar ne bistveno.

Enakega mnenja je bila Kocmurjeva, ki je danes prišla pred senat pod vodstvom sodnice Katje Kolarič in razjezila predvsem Vajdo. Ta namreč že ves čas trdi, da pri pretepanju Marina ni sodeloval, tudi popil da ni preveč, pač pa so mu očitno v pijačo podtaknili nekaj, zaradi česar je prespal celotno krvavo dogajanje v lastni hiši.

Obžalovanja ni opazila

Kocmurjeva je po opravljenem pogovoru z njim ugotovila, da se je ves čas izmikal pogovoru o dogajanju v hiši, pač pa bil zelo gostobeseden o vsem ostalem. Čeprav je nekajkrat skušala napeljati nazaj k osnovni temi, ji to ni uspelo, to pa je tudi razlog njunega, po mnenju Vajde prekratkega polurnega pogovora. Kot je še povedala, pri obdolženemu ni bilo opaziti kakšnega obžalovanja.

Za Bagarija je povedala, da je sicer podvržen trajni osebnostni motnji mejnega tipa, ki ga je v preteklosti že pripeljala do psihiatričnega zdravljenja. Ob tem je pojasnila, da t. i. boarderline motnje, psihiatrija ne uvršča med duševne bolezni, kar pa še ne pomeni, da se ta iz nje ne bi mogla razviti.

Izvedenka je še dejala, da niti stopnja opitosti ni bila tolikšna, da se Bagari, ki je sicer priznal udeležbo pri dogodku in s tem obremenil tudi Vajdo, a je bil njegov spomin selektiven, ne bi mogel spomniti vseh podrobnosti, predvsem tega, kaj je storil sam. Bolj verjetno pa je po njenem mnenju, da je dogodke iz občutkov krivde zbrisal iz spomina.

Zahteval tudi poligrafski test

Čeprav sta se obramba in tožilec strinjala, da med obema izvedenskima mnenjema ni bilo razlik in da soočenje izvedencev ni potrebno, je Vajda danes zahteval imenovanje še tretjega izvedenca, pa tudi imenovanje izvedenca psihologa, ki bi ga pregledal v stanju hipnoze. Še vedno je vztrajal tudi pri rekonstrukciji dogodkov v njegovi hiši, zahteval je tudi poligrafski test.

Sodni senat je vse njegove zahteve po krajšem razmisleku zavrnil, čeprav sta se obe strani odrekli nekaterim že predlaganim dokaznim predlogom, pa Kolaričeva danes še ni zaključila glavne obravnave. Sklepne besede strank bodo tako predvidoma na vrsti 8. marca, do takrat pa se bo senat odločil, ali bo zaslišal še predstavnika komisije za izvedenska mnenja pri ljubljanski medicinski fakulteti glede nekaj nejasnosti okoli časa Marinove smrti.