Krušelnicki, ki naj bi bil na meldonij pozitiven na dveh dopinških testih v Pjongčangu, je priznal, da je kriv formalne kršitve pravil, a zanika doping. »Nikoli nisem kršil pravil športa ali uporabljal dopinga,« je 25-letni športnik preko ruske olimpijske delegacije sporočil ruski tiskovni agenciji Tass.

Sprva so iz ruskega tabora prihajali namigi, da so mu sredstvo, ki je na seznamu prepovedanih poživil svetovne protidopinške agencije (Wada) od 1. januarja 2016, podtaknili v napitek. Krušelnicki je bron osvojil z ženo Anastazijo Brizgalov, potem ko sta v boju za bron premagala norveško dvojico.

Za danes ob šesti uri zjutraj po našem času je bilo sicer napovedano zaslišanje prestopnika s strani Mednarodnega športnega razsodišča (Cas), ki je v ponedeljek sporočilo, da je proti Krušelnickemu zaradi padca na testu uvedlo preiskavo, hkrati pa je bil suspendiran z olimpijskih iger.

Kot je poročala Ruska tiskovna agencija RIA Novosti, je Krušelnicki udeležbo na zaslišanju zavrnil. »Pripravljen sem na primerno kazen ... ko sem pretehtal pluse in minuse, sem se odločil, da se ne udeležim zaslišanja na Casu. Menim, da je to pod trenutnimi pravili nekoristno in brezpredmetno.«