Kapetan nogometašev Maribora Marcos Tavares je pred uradnim začetkom spomladanskega dela sezone v prvi ligi prevzel vodstvo v Dnevnikovi rubriki za najboljšega igralca kroga. Ker je 18. krog zaradi včeraj odigrane zaostale tekme med Ankaranom in Aluminijem trajal skoraj tri mesece, šele danes objavljamo rezultate glasovanja.

Ob tem je treba osvežiti spomin na prvi konec tedna v lanskem decembru, ko je Maribor potrdil jesenski naslov z zmago nad Gorico (2:1), Olimpija pa je v hladnem večeru zmrznila v Domžalah (0:1). Tavares je tik pred koncem obračuna v Ljudskem vrtu strl odpor primorskih nogometašev in se z osmim zadetkom približal vodilni trojici najboljših strelcev v prvenstvu. Brazilec s slovenskim potnim listom bo prav gotovo eden najpomembnejših mariborskih nogometašev v spomladanskem delu sezone, ko bodo vijoličasti branili naslov prvaka. Maribor bo tudi zaradi zmešnjave pri Olimpiji, o kateri bomo več pisali v jutrišnji številki, v nadaljevanje sezone krenil kot prvi favorit.

V skorajda že pozabljenem 18. prvenstvenem krogu se je za Tavaresovega najbližjega zasledovalca izkazal domžalski branilec Dario Melnjak, ki je 3. decembra lani zadel za zmago proti Olimpiji. Hrvaški nogometaš Melnjak sprva sploh ni bil previden, da bo zaigral v začetni enajsterici, a je dobil priložnost zaradi kaznovanega Jureta Balkovca. Tretje mesto je osvojil krški napadalec in prvi strelec lige Miljan Škrbić, ki je zadel enega od treh posavskih golov za zmago proti Celju (3:1). Četrti je bil Matej Podlogar iz Triglava, ki je načel velenjsko mrežo za zmago z 2:1. Peti je bil Martin Milec, bočni nogometaš Maribora, ki se je po vrnitvi v Ljudski vrt odlično znašel. Če bodo imeli nogometaši v prvi ligi srečo z vremenom, bodo tekme 19. kroga ta konec tedna. Vodilni Maribor bo gostil Aluminij, Olimpija pa Celje.