Taufatofua, ki je s fotografijo do zdaj zbral že več kot 4400 všečkov, je pripisal, da se ob srečanju s slovenskim predsednikom drži uradnega protokola. S tem je bržkone mislil na to, da se je oblekel v športna oblačila.

Tongovec namreč bolj kot po svojih športnih dosežkih slovi po tem, da na olimpijskih slovesnostih nastopa razgaljen in naoljen. Prvič se je tak pojavil pred dvema letoma na odprtju olimpijskih iger v Riu de Janeiru, isto je ponovil tudi na odprtju iger v Pjongčangu 9. februarja, ko se je živo srebro spustilo krepko pod ničlo.

Zanimivo, da Pahor, ki je znan po objavljanju fotografij na družbenih omrežjih z različnimi znanimi osebnostmi, fotografije s tokratnega srečanja zaenkrat ni objavil. Predsednik republike se na obisku Južne Koreje mudi od sobote. Začel je z obiskom olimpijskih iger, kjer si je med drugim ogledal nekaj tekem in se srečal z nekaterimi slovenskimi športniki, nato je v Seulu sledil uradni del obiska. To je prvi uradni obisk kakšnega slovenskega predsednika v Južni Koreji.