Nekdanji kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić si bo pretekli konec tedna zapomnil za vse življenje, saj je v Staples Centru prvič v karieri sodeloval na tekmi vseh zvezd lige NBA. Dragića je ta čast doletela kot prvega Slovenca in devetega igralca Miamija, pri 31 letih in 279 dneh pa je postal tretji najstarejši košarkar s prvim nastopom na tem spektaklu.

Slovenski organizator igre je bil uvrščen v ekipo LeBrona Jamesa, ki je po napetem zaključku premagala ekipo Stephena Curryja (148:145), pri čemer je Dragić na parketu preživel enajst minut in v tem času dosegel 2 točki, vknjižil pa je tudi štiri skoke in asistenco.

»Ves zvezdniški konec tedna je bil izjemno doživetje. Užival sem v vsem – v prihodu v Staples Center, med srečanjem s komisarjem lige Adamom Silverjem, fotografiranjem z otroki in ekipo LeBrona Jamesa ter na predstavitvi, ko sem prišel na oder pred tolikšnim številom ljudi. V veliko čast mi je, da sem kot prvi Slovenec igral na tekmi vseh zvezd. To je nekaj, o čemer bom govoril svojim otrokom in vnukom. Zares sem ponosen na ta trenutek,« je o svoji izkušnji razlagal Goran Dragić, ki je kot član zmagovalne ekipe prejel tudi 100.000 ameriških dolarjev.

Slovenski organizator igre je na predstavitvi igralcev kot prvi zakorakal na oder iz ekipe LeBrona Jamesa, pri tem pa si ga je privoščil napovedovalec in komedijant Kevin Hart, ki je zanj dejal, da je dobil vzdevek zmaj, ker vas tako kot zmajeva sapa tudi njegova lahko ubije. Hartova šala na medmrežju ni bila dobro sprejeta, Dragić pa mu tega ni zameril: »Vem, da je komedijant. Ima dobre šale in mi je zelo všeč.«

James tretjič MVP

Tekmo vseh zvezd je najbolj zaznamoval kapetan zmagovalne ekipe LeBron James, ki je vknjižil 31 točk, 10 skokov in 8 asistenc, s čimer si je po letih 2006 in 2008 še tretjič v karieri prislužil nagrado za najkoristnejšega igralca tega dogodka.

»Vsakič, ko stopim na igrišče, moram voditi svoje igralce in si dokazati, da sem še vedno sposoben igrati na visokem nivoju. Zahvaliti se moram navijačem, ki mi s svojimi glasovi omogočijo nastop na tej tekmi – že štirinajsto leto zapored sem bil uvrščen v začetno peterko –, sam pa jim moram z dobro igro pokazati svojo hvaležnost in jim sporočiti, kaj točno lahko pričakujejo od mene, če bodo glasovali zame,« je dejal LeBron James, ki je štirinajstič nastopil na tekmi vseh zvezd in je bil s 343 točkami tudi najboljši strelec tekmovanja.

Devin Booker z rekordom slavil zmago v metu trojk

V sklopu zvezdniškega konca tedna so v Staples Centru potekala še številna druga tekmovanja. Na tekmi vzhajajočih zvezd je ekipa sveta premagala ameriško ekipo s 155:124, za najkoristnejšega igralca pa je bil izbran Srb Bogdan Bogdanović. V metu trojk je zmagal Devin Booker (Phoenix), ki je v finalu vknjižil rekordnih 28 točk, v zabijanju je žirijo najbolj navdušil Donovan Mitchell (Utah), na spretnostnem poligonu pa se je najbolje znašel Spencer Dinwiddie (Brooklyn).

Sezona lige NBA se bo nadaljevala 22. februarja, Gorana Dragića pa naslednja tekma čaka v noči na soboto, ko bo Miami gostoval v New Orleansu.