Bedene je na turnirju v prvem krogu izločil Čeha Jirija Veselyja s 6:0 in 6:3, v drugem je premagal tretjega nosilca Španca Alberta Ramosa Vinolasa s 3:6, 7:5 in 6:1, v četrtfinalu pa še domačina Diega Schwartzmana, 24. igralca sveta, s 6:4 in 6:4.

Osemindvajsetletni Bedene, sicer 51. igralec sveta, je dvoboj s 70. igralcem z lestvice ATP odlično odprl, že v prvi igri naredil "break" in prednost obdržal do konca niza. V drugem mu je s podobno mero v šesti igri vrnil Delbonis, ki je v tem nizu Slovencu prepustil zgolj dve igri.

Bedene, ki je igral v svojem prvem polfinalu turnirjev ATP po aprilu 2017, je v tretjem nizu odločilen korak k zmagi naredil v tretji igri, ko je spet odvzel servis tekmecu in nato na svoj servis potrdil vodstvo s 3:1. V peti igri je naredil nov "break" in tako praktično odločil zmagovalca.

Zdaj 51. z lestvice ATP čaka Thiem, ki je v polfinalu s 6:2 in 6:1 izločil Francoza Gaela Monfilsa, na lestvici ATP pa zaseda šesto mesto. V medsebojnih dvobojih vodi Avstrijec z 2:1, za Bedeneta pa bo nedeljski finale priložnost za prvi naslov serije ATP, medtem ko jih ima 24-letni Avstrijec v svoji zbirki osem.

Ne glede na izid finala Bedeneta v ponedeljek čaka skok na 43. mesto na svetovni lestvici, s čimer bo izboljšal svojo prejšnjo najvišjo uvrstitev, 45. mesto iz novembra 2015, in izenačil doslej najvišjo uvrstitev med slovenskimi igralci, ki jo je julija 2013 postavil Grega Žemlja.