Po porazu v Kielcah so si Celjani dva kroga pred koncem skupinskega dela še dodatno zmanjšali možnosti za šesto mesto, ki kot zadnje pelje v osmino finala. Serijski prvaki Poljske od leta 2012, ki so že trikrat igrali na sklepnem turnirju najboljše četverice v Kölnu, so si že v prvem polčasu dvakrat priigrali pet golov prednosti (11 : 6, 12 : 7), a pred odhodom na odmor so se pivovarji dvakrat približali le na minus dva (14 : 16, 17 : 19).

Že začetek drugega polčasa je nakazoval celjski poraz, Kielce, ki so bile kar 76-odstotno uspešne pri strelih na gol, pa so sredi tega dela igre prvič povedle za deset (30 : 20). Celjani (brez Davida Razgorja, Kristiana Bećirija, Ivana Sliškovića in Luka Mitrovića) so si rekordni zaostanek enajstih golov priigrali dobrih deset minut pred koncem (23 : 34), v končnici pa le izkoristili padec v igri 14-kratnih prvakov Poljske (ti so si že zagotovili napredovanje v osmino finala) in do zadnjega znaka sirene skoraj prepolovili visoko razliko.

Krožni napadalec Igor Anić je bil s šestimi goli brez zgrešenega strela najboljši strelec Celja: »Kielce so znale izkoristiti in kaznovati vsako našo napako. Igrali smo preslabo, da bi lahko premagali takšno vrhunsko ekipo. Slabe stvari v igri moramo popraviti in odpraviti, dobre pa nadgraditi.« Krilni igralec Tilen Kodrin je dosegel dva gola od štirih poskusov: »Igrali smo v valovih: veliko smo zaostajali in se nato približali, nato pa spet padali. V napadu smo preveč izgubljali žoge, kar so Kielce kaznovale s hitrimi (pol)protinapadi in doseganjem lahkih golov. Tudi v obrambi smo bili premehki.«

Skupina B, 12. krog: Kielce – Celje Pivovarna Laško 37 : 31 (21 : 17), PSG – Flensburg 29 : 21 (19 : 10), Veszprem – Meškov Brest 34 : 22 (20 : 11), Aalborg – Kiel 20 : 27 (11 : 15).

Nemci premočni v Bonifiki

Rokometaši Kopra so po uvodni zmagi proti Cocksu na Finskem (32 : 27) na prvi tekmi v Bonifiki v skupinskem delu doživeli premierni poraz. Nemški Göppingen, aktualni zmagovalec pokala EHF (v zadnjih sedmih sezonah ga je osvojil štirikrat), je v Kopru spet gostoval po petih letih – februarja 2013 je zmagal z 39 : 36. V soboto je proti oslabljenim Primorcem že po dobrih dvajsetih minutah vodil za sedem (12 : 5), predvsem po zaslugi Marcela Schillerja, ki je že v prvem polčasu dosegel devet golov. Devetkratni prvaki Nemčije so tudi v drugem polčasu vodili za sedem (19 : 12), Koper se je v 51. minuti približal na minus dva (19 : 21), a končnica je spet pripadla Nemcem.

Domači kapetan Uroš Rapotec kljub porazu ni bil razočaran: »Glede na to, kakšne težave s poškodbami in boleznimi smo imeli med tednom, smo lahko zadovoljni. Vseeno sem pričakoval malce bolj izenačeno tekmo, a Göppingen je vrhunska ekipa, ki je znala kaznovati vsako našo napako.« Gostujoči vratar Primož Prošt, ki je dan pred tekmo podaljšal pogodbo s klubom za še eno sezono, je dodal: »V prvem polčasu smo preveč 'hodili' na koprske zunanje igralce in zato puščali preveč prostora na črti, v drugem pa smo to popravili. Delno zaradi naše slabše igre v nadaljevanju in delno zaradi boljše igre Koprčanov so se gostitelji v končnici približali na dva gola, a smo tekmo suvereno pripeljali do konca.«

Skupina C, 2. krog: Koper 2013 – Göppingen 20 : 25 (10 : 15), Nexe Našice – Cocks 31 : 24 (16 : 16).