Edina tekma, ki se je sinoči v NHL končala po podaljšku, je bila med Columbusom in Philadelphio. Letalci so končno končali negativen niz v Columbusu. Sean Couturier je zadel v drugi minuti podaljška in s tem končal niz 11 zaporednih tekem brez zmage na ledu modrih jopičev. Za Philadelphio je zadel še Wayne Simmonds. Izenačil je Cam Atkinson proti koncu zadnje tretjine.

Kar 15 tekem brez zadetka je težilo Blaka Wheelerja, nato pa je vendarle končal dolgo čakanje. Dosegel je dva gola in še podajo, medtem ko je Mark Scheifele podal pri treh golih. »Glede na to, koliko časa preživim v povprečju na ledeni ploskvi, človek preprosto pričakuje, da bom dosegel gol. Včasih se to ne zgodi, to je nora igra. Na zadnjih dveh tekmah sem trinajstkrat streljal na gol in nisem bil uspešen, tokrat sem takoj zadel,« je po tekmi dejal Wheeler, ki je na zadnjih 58 tekmah dosegel 16 golov in 48 podaj.

Carolina Hurricanes so po rednem delu z 0:3 izgubili proti New York Islanders z 0:3, Dallas Stars pa so St. Louis Blues premagali z 2:1. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo drevi po srednjeevropskem času gostovali pri Buffalo Sabres.