Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene (na fotografiji) odlično igra na turnirju serije masters 250 v Argentini. Na pesku Buenos Airesa se je prebil v četrtfinale, v katerem se bo danes pomeril z domačinom Diegom Sebastianom Schwartzmanom. Da je prispel Bedene v Južno Ameriko dobro pripravljen, je dokazal v uvodnem krogu, ko je v tretjem poskusu prvič premagal Čeha Jirija Veselyja (60. igralca sveta) s 6:0, 6:3. V drugem krogu je bil Ljubljančan, ta čas 51. igralec sveta, boljši od Alberta Ramosa - Vinolasa, tretjega nosilca turnirja. Španec je dobil prvi niz s 6:3, v drugem pa imel pri rezultatu 4:4 žogico za odvzem servisa. V nadaljevanju je bil Bedene prepričljivo boljši in je 20. igralca sveta premagal s 7:5 in 6:1.

Albert Ramos - Vinolas ni najvišje uvrščeni igralec, ki ga je doslej premagal Aljaž Bedene. Slovenski igralec se lahko pohvali, da je premagal že osem igralcev iz elitne deseterice. Njegovo moč so občutili Rusa Nikolaj Davidenko in Mihail Južni, Argentinec David Nalbandian, Švicar Stanislas Wawrinka, Francoz Gilles Simon, Čeh Radek Stepanek, Španec Pablo Carreno Busta in Latvijec Ernests Gulbis.

Najboljši slovenski teniški igralec se bo danes v Buenos Airesu pomeril proti Diegu Sebastianu Schwartzmanu. Argentinec je na domačem turnirju peti nosilec, trenutno pa je 26. igralec sveta. Zanimivo je, da je 28-letni Aljaž Bedene proti tri leta mlajšemu tekmecu dobil vse tri medsebojne dvoboje. Prvič sta se tekmeca pomerila pred petimi leti na turnirju svetovnega izziva v Banjaluki, kjer je bil v finalu na pesku s 6:3, 6:4 boljši Bedene. Tudi drugi dvoboj je potekal na pesku, ko je bil Bedene s 7:5 (6), 6:1 boljši v kvalifikacijah Ria de Janeira, kjer bo slovenski igralec nastopil prihodnji teden, potem pa bo odpotoval v Severno Ameriko. Pred tremi leti sta se pomerila v prvem krogu turnirja v Nottinghamu na travi, kjer je zmagal Bedene s 6:1, 6:7 (5), 6:2. Vselej je bil Bedene na svetovni lestvici višje uvrščen od Schwartmana. Tokrat bo prvič drugače, dodaten motiv za Argentinca pa bo, da bo imel močno podporo na tribunah.

Aljaž Bedene se je v Buenos Airesu preizkusil tudi med dvojicami, kjer sta združila moči z Arielom Beharjem. Slovensko-urugvajski par je moral v prvem krogu priznati premoč Argentincema Guillermu Duranu in Maximu Gonzalezu, ki sta bila boljša s 7:5, 6:3. Dvoboj je potekal neposredno po posamični zmagi Bedeneta v drugem krogu.