Na včerajšnji ženski hokejski tekmi med reprezentancama Združene Koreje in Japonske je veliko pozornosti pritegnil imitator severnokorejskega voditelja. V Kim Jong Una preoblečeni imitator se je želel srečati s severnokorejskimi navijačicami, ki pa srečanju niso bile najbolj naklonjene.

Imitator je po poročanju Reutersa prišel do navijačic in jim z nasmehom na obrazu mahal. Te so bile ogorčene in zgrožene. Pripadniki severnokorejske varnostne službe in južnokorejskega protiterorističnega centra so imitatorja hitro obkolili in z nekaj prerivanja pospremili stran od navijačic. Kasneje je možakar, ki se menda imenuje Howard in sploh ne zna korejsko, o navijačicah dejal, da opravljajo odlično delo. »Sam sem jih treniral, zato so kakopak najboljše na svetu.«

Pokomentiral je tudi tekmo: »Dobro igrajo, dosegle so en gol. Kot predsednik si česa več ne bi mogel želeti.«

Na otvoritvi olimpijskih iger se mu je pridružil tudi Trump

Imitator severnokorejskega voditelja je nase opozoril že na otvoritveni slovesnosti, ko je v družbi ameriškega kolega varnostnikom hitel razlagati, da si želi miru na svetu. Varnostniki so dvojico imitatorjev kljub lepim željam hitro pospremili iz dvorane.