Kampanjo bodo sprožili v kratkem, plakate pa bodo med drugim polnili še slogani, kot so »Ljubezen in otroci - stvari, ki jih potrebujemo prve«, »Čudeži se ne dogajajo, čudeži se rodijo«, »Dovolj besed, naj se sliši otroški jok« in »Mama, ne želim biti sam, oče, želim si brata«.

Ministrstvo za kulturo in informiranje je v okviru razpisa prejelo več kot 1000 vlog. Komisija je sprva želela izbrati tri zmagovalce, a jo je na koncu prepričalo šest sloganov.

Mihajolovićeva je sicer opozorila, da kampanja verjetno ne bo dosegla svojega učinka, saj slogani zahtevajo od žensk, da morajo roditi. Dodala je, da je že večkrat opozorila, da nima nihče pravice ukazovati ženskam, da morajo rojevati, niti se jih ne sme obtoževati za stopnjo natalitete v državi »ali se jih predstavljati kot stroje za rojevanje«.

Po njenem bi se morala kampanja osredotočiti na zbujanje zavesti, da je dobro, da ima vsak otrok brata ali sestro, piše srbska tiskovna agencija Tanjug.

Srbija se sicer spopada z upadom števila prebivalstva. Leta 2016 je tako umrlo več kot 100.000 ljudi, rodilo pa se jih je malo manj kot 65.000. Vedno več mladih pa se tudi seli v tujino.