Olimpijske igre v Koreji so zaslovele po številu brezplačnih kondomov, ki so na voljo športnikom. Izračunali so, da je 100.000 kondomov dovolj, da si jih vsak udeleženec vzame 37, kar pomeni, da jih lahko porabi 2,31 na dan. Zato po spletu krožijo šale, da so to najbolj seksi igre v zgodovini, a da kar se zgodi v olimpijski vasi, ostane v olimpijski vasi.

Za žgečkljivost olimpijskih iger so poskrbeli predvsem umetnostni drsalci. Kanadčana Tessa Virtue in Scott Moir, dobitnika zlate olimpijske kolajne v ekipnem drsanju in pretendenta tudi za posamično odličje, sta s svojim plesom na glasbo iz muzikala Mouline Rouge »zažgala« splet. Po mnenju večine se lahko njuna predstava primerja z legendarnim Bolerom Jayne Torvill in Christopherja Deana z olimpijskih iger v Sarajevu leta 1984, ki še vedno velja za nastop z najvišjo oceno v zgodovini iger. Toda ne glede na to, da je med umetnostnima drsalcema veliko kemije in so njuni nastopi polni strasti, trdita, da sta le najboljša prijatelja in se poznata že od otroštva ter da nikakor nista par, čeprav se po nastopih držita za roke, se poljubljata in je vsem jasno, da sta si zelo naklonjena.

Tessa Virtue je celo zatrdila, da kot ljubezenska partnerica sploh ni privlačna, kar še najbolje ve njen drsalni partner. Par ali ne – Kanadčana sta na ledu tako seksi, da sta morala spremeniti svojo plesno vajo, da bi ju lahko gledali tudi otroci. V enem izmed dvigov si je namreč Scott drsalno partnerico dvignil za vrat, z mednožjem natančno pred njegovim obrazom. Uradno sta vajo spremenila, ker sta na posnetku videla, da estetsko ni tako privlačna, kot se je zdelo med drsanjem.

Še za večji škandal, kot je namigujoči plesni element, pa bi skoraj poskrbela korejska drsalka Yura Min. Lahko bi se zgodilo, da bi drsala gola. Med nastopom se ji je namreč odpela obleka, a se drsalka ni ustavila – namesto tega je ves nastop pazila, da ji obleka ne bi zdrsnila s telesa.

Gej, ki se pritožuje nad kondomi

Nad kondomi pa se je pritoževal drsalec Adam Rippon, ki je prvi odkriti gejevski športnik v ameriški zimski olimpijski reprezentanci in ima trenutno bronasto kolajno iz ekipnega tekmovanja. Na instagramu je zapisal, da je razočaran nad kondomi. »Niso to, kar sem pričakoval. Mislil sem, da bodo imeli olimpijske kroge, da bodo v različnih barvah, a so le navadni kondomi. Vse skupaj je le mit.« Če je bil njegov zapis o kondomih bolj šala, pa je bilo še kako resno to, da se drsalec pred olimpijskimi igrami ni hotel srečati z ameriškim podpredsednikom Mikom Penceom zaradi njegovih odkritih protigejevskih stališč. »Srečal naj bi se s Penceom, istim Penceom, ki je sponzoriral terapijo za spreobrnjenje gejev? Ni govora,« je dejal novinarjem. Prav tako je že napovedal, da se ne bo udeležil poolimpijskega srečanja pri predsedniku ZDA Donaldu Trumpu. Politikom iz Koreje pa je poslal pozdrav na instagramu – fotografijo, na kateri se objema s smučarjem Gusom Kenworthyjem, in pripis: »Požri tole, Pence.« Ob tem se je zahvalil igralki Reese Witherspoon, češ da kolajne ni osvojil le za svojo domovino, temveč tudi za Reese.

Sicer pa so zimske olimpijske igre končno dobile tudi zmagovalca, ki je odkriti homoseksualec. To je Kanadčan Eric Radford, umetnostni drsalec, ki je po zlatu v ekipnem tekmovanju dejal, da se bo razpočil od ponosa. Seveda je na instagramu takoj objavil fotografijo z ameriškim kolegom Ripponom, češ »svetu sva pokazala, kaj zmoremo«. Radford, tudi dvakratni svetovni prvak, je zaročen s španskim umetnostnim drsalcem Luisom Fenero.