Čeprav je za klube v izločilnih bojih lige prvakov veliko na kocki, sta Juventus in Tottenham na prvem medsebojnem obračunu osmine finala igrala vse prej kot preračunljivo. Atraktivna, napadalna in na oko všečna predstava se je končala s štirimi goli in brez zmagovalca, četudi je po razburljivih uvodnih minutah in zgodnjem zaostanku gostov z 0:2 kazalo na lahko zmago Torinčanov. Za slednje je oba gola dosegel Gonzalo Higuain, ki pa je bil po zapravljeni enajstmetrovki za vodstvo svoje ekipe za 3:1 med glavnimi krivci, da je izhodišče italijanskega prvaka pred povratno tekmo v Londonu daleč od idealnega. Juventusu se je sicer po letu 1999 in polfinalu z Manchester Unitedom šele drugič primerilo, da je v ligi prvakov po vodstvu za dva gola ostal brez zmage.

Čeprav Higuain spada med najboljše napadalce na svetu, pa se mu skozi kariero vse prepogosto dogaja, da zataji v najbolj ključnih trenutkih. O tem so se obširneje razpisali pri britanskem Guardianu in prišli do zaključka, da bi bil Lionel Messi danes brez dvoma najboljši nogometaš vseh časov, če ga na najpomembnejših tekmah argentinske reprezentance ne bi že ničkolikokrat na cedilu pustil ravno Higuain. Ne le da je 30-letnik v torek zapravil priložnost za svoj prvi hat-trick v ligi prvakov, za nameček sta ga v nadaljevanju dvoboja zasenčila strelca obeh golov za Angleže Harry Kane in Christian Erikssen.

»Moji igralci si zaslužijo pohvale. Ekipi, proti kateri je zelo težko zabiti gol, smo zabili kar dvakrat,« zadovoljstva ni skrival trener Tottenhama Mauricio Pochettino. Ugotovitev petinštiridesetletnika je na mestu, saj se je mreža Juventusa v torek zatresla sploh prvič letos. Angleški in danski reprezentant sta z goloma v slabo voljo spravila tudi vratarja Gianluigija Buffona, ki je bil nepremagan kar 694 minut oziroma vse od obračuna Italije v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo proti Švedski.

Še manj težav z nasprotnikovo obrambo so imeli nogometaši Manchester Cityja, ki so na drugi tekmi večera v gosteh premagali Basel s 4:0. Zmaga vodilne zasedbe angleškega prvenstva v nobenem trenutku ni bila pod vprašajem, saj je imela žogo v posesti 74 odstotkov igralnega časa, tekmo pa je sklenila s kar 868 uspešno zaključenimi podajami. Poleg tega, da so si sinje modri pred povratno tekmo praktično že zagotovili nastop v četrtfinalu, so obenem dosegli tudi najvišjo gostujočo zmago angleškega kluba v izločilnih bojih lige prvakov.

Juventus : Tottenham