Biatlonke so se na olimpijskih igrah v Pjongčangu po sprintu na 7,5-kilometrski preizkušnji danes pomerile v zasledovalni tekmi na 10 kilometrov. Vnovič je bila odlična nemška biatlonka Laura Dahlmeier, ki je z enim zgrešenim strelom z zadnjega streljanja odšla z nekaj manj kot minuto prednosti pred najbližjima tekmicama.

V ozadju se je bil bolj za olimpijsko srebro oziroma bron, po tem ko je bila v dobrem položaju pred zadnjim streljanjem Čehinja Veronika Vitkova, a je zapravila še drugo olimpijsko odličje (bron v sprintu na 7,5 km) z dvema kazenskima krogoma.

Z izjemnim tekom si je srebro priborila 33-letna Slovakinja Anastasiya Kuzmina (štirje kazenski krogi), ki je bila v fotofinišu za pičli dve desetinki boljša od Francozinje Anais Bescond (en zgrešen strel).

Dahlmeierjeva je z odličnim začetkom spomnila na dosežke z lanskega svetovnega prvenstva v Avstriji, kjer je osvojila kar pet zlatih in eno srebrno medaljo. Anja Eržen je svoj drugi nastop v Pjongčangu sklenila na 51. mestu s sedmimi zgrešenimi streli.