Zvezdnik Miami Heat je priznanje prejel pred današnjo tekmo lige NBA z Milwaukeejem. Predal mu jo je dopisnik Gazzette za ligo NBA Massimo Lopes Pegna, ki je na Gazzetta TV objavil krajši pogovor z Dragićem.

»Če sem iskren, priznanja nisem pričakoval. Res smo imeli krasno poletje, osvojili smo zlato medaljo, ki je nismo pričakovali. Počaščen sem ob tem priznanju in delim ga s soigralci iz reprezentance, ki so bili velik del te zgodbe. Hkrati sem ponosen, da je moje ime ob takih igralcih, kot so Pau Gasol, Dirk Nowitzki ali Dražen Petrović, ki so večkrat prejeli to priznanje,« je dejal 31-letni Ljubljančan.

Dragić je lepe besede namenil tudi drugouvrščenemu, soigralcu Luki Dončiću. »Luka je fenomen in upravičeno sodi med največje evropske in svetovne talente. Star je šele osemnajst let, zato si od njega še veliko obetamo,« je dejal Dragić, ki je zlati medalji, nazivu MVP eurobasketa, izboru na tekmo zvezd lige NBA dodal še eno priznanje za zgodovino.

Goran Dragić je prvi slovenski reprezentant, ki je osvojil to nagrado, ki jo Gazzetta dello Sport podeljuje od 1979 in ki ji pravijo tudi Euroscar. Lani jo je prejel Srb Miloš Teodosić, pred tem Španca Pau in Marc Gasol, 2013 pa Francoz Tony Parker. Med dobitniki je tudi Kranjčan Gregor Fučka (2000) za predstave v italijanskem dresu.

Po šestkrat sta Euroscar prejela Arvidas Sabonis in Dirk Nowitzki, petkrat Toni Kukoč, po štirikrat pa Dražen Petrović in Pau Gasol.