»V trgovino grem brez očal le po kruh, sicer jih vedno vzamem s seboj. Ni mi namreč vseeno, čigav izdelek kupim, zato deklaracije na živilih skrbno prebiram,« pravi Branko Majerič, ki na 40-hektarski kmetiji v Moškanjcih pri Ptuju med drugim prideluje ptujski lük, enega od 25 slovenskih kmetijskih pridelkov oziroma živil, ki so zaščitena na evropski ravni.

Ptujski lük – kralj čebul

Šest proizvajalcev na Ptujskem polju na leto pridela okoli dvesto ton tega rdečega kralja čebul, kot ga ponosno imenujejo, naprodaj pa je v v

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.