Nosilci ekipe bodo Gašper Vidmar, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Vlatko Čančar in Edo Murić, ki je ob Luki Vončini novinec v postavi v primerjavi z novembrskima tekmama. Poleg njih je selektor Rado Trifunović v ekipo povabil še Žigo Dimca, Gregorja Hrovata, Miho Lapornika, Blaža Mahkovica, Matica Rebca, Luko Rupnika, Žana Marka Šiška in Saša Zagorca.

»Za drugo kvalifikacijsko okno smo izbrali štirinajst košarkarjev, s katerimi bomo skupaj vse do konca cikla, kar pomeni da v Črno goro in Minsk potujejo vsi. Dvanajstim košarkarjem iz prvega kvalifikacijskega cikla smo priključili še Eda Murića in Luko Vončino,« pravi Trifunović.

Edo Murić po podpisu pogodbe s poljsko Zielono Goro igra vse bolje. V poljskem prvenstvu v povprečju dosega 8,3 točke, na štirih tekmah v ligi prvakov pa je v statistiko vpisal 7,3 točke in 4,5 skoka na tekmo. Luka Vončina je s 14,8 točke na tekmo sedmi strelec lige Nova KBM.

Slovenska reprezentanca bo s pripravami na tretjo in četrto tekmo kvalifikacij začela v ponedeljek, 19. februarja. Dvaindvajsetega 22. februarja bo odpotovala v Podgorico, kjer jo dan kasneje čaka tekma z reprezentanco Črne gore, v ponedeljek, 26. februarja, se bo četa Rada Trifunovića v Minsku pomerila z reprezentanco Belorusije.

Aktualni evropski prvaki so kvalifikacije za SP 2019 začeli z zanesljivo domačo zmago z Belorusijo (87:74) in porazom na gostovanju v Španiji (92:84).