Rogaška je dosegla deseto zmago v tej sezoni in na lestvici prehitela Olimpijo, ki je doživela osmi poraz v elitnem državnem ligaškem prvenstvu.

Izbranci domačega trenerja Damjana Novakovića so temelja za zmago postavili v prvem polčasu, ko so povsem zasenčili tekmece iz slovenske prestolnice. Svojo prednost so neprestano plemenitili, največjo pa - v prvi polovici dvoboja - dosegli ravno ob odhodu na veliki odmor (41:21).

Zdesetkani Ljubljančani, ki niso mogli računati na usluge Jordana Morgana, Gregorja Hrovata, Roka Badžima, Jana Barbariča, Igorja Tratnika in Bojana Radulovića, so v drugi drugi polovici tekme močno izboljšali svojo igro.

Dobri tri minute pred koncem dvoboja so se gostiteljem približali na vsega tri točke zaostanka (66:69), v prelomnih trenutkih pa tekme navkljub priložnosti niso postavili na glavo. Še 40 sekund pred koncem je bilo po trojki Jana Špana tesno (71:74), v razburljivi končnici pa je Rashum Jamel Davis zadel enega od dveh prostih metov in postavil končni izid.

V dresu Olimpije nastopil tudi Erazem Lorbek

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Davis, ki je 24 točkam dodal še sedem podaj, v gostujoči pa je Devin Michael Oliver dosegel 19 točk. V postavi Olimpije je prvič zaigral tudi Erazem Lorbek. V 16 minutah igranja je vknjižil 12 toč in 6 skokov, z osmimi zaporednimi točkami, pa je Olimpijo tudi vrnil v tekmo. Če bo Lorbek dres oblekel tudi na prihajajoči tekmi s Partizanom, naj bi se v Olimpiji odločili na podlagi njegove kondicijske pripravljenosti in regeneracije.

Ljubljanska zasedba bo naslednjo tekmo v regionalni ligi Aba igrala v soboto, 10. februarja, ko bo gostila srbski Partizan iz Beograda, 12. februarja pa jo čaka obračun s Helios Suns. Rogaška bo dan kasneje gostovala v Šentjurju.