Harden je v svojo statistiko vpisal še šest podaj, štiri skoke, tri ukradene žoge in eno blokado. Pri raketah se je izkazal še Chris Paul, ki je dal 24 točk, sedem podaj in sedem skokov.

Miami je izgubil petič po vrsti, kar je najdaljši niz v sezoni. Na zadnjih desetih tekmah je vročica zmagala zgolj trikrat. »Čutimo, da smo dobra ekipa, čutimo, da nismo daleč od zmage, kot nekateri morda mislijo. Na zadnjih desetih tekmah smo bili blizu zmage, na mnogih nam je malo zmanjkalo,« je menil trener Miamija Erik Spoelstra.

Prvo ime tekme je bil spet Harden, kar sta izpostavila tako trener Houstona Mike D'Antoni in Chris Paul. »Izjemno je imeti priložnost igrati z drugim izvrstnim igralcem. Igral sem s takšnimi igralci, res dobrimi, toda nihče ni bil takšnega kalibra kot je James. Včasih se zalotim med gledanjem, kaj počne. Je nekaj posebnega. Najbolj strašno pa je, da je vse boljši.«

Podprvaki iz Clevelanda so po podaljšku s 140:138 premagali Minnesoto. Junak je bil LeBron James, ki je zadel za zmago v zadnji sekundi podaljška, sicer pa je dosegel trojni dvojček - 37 točk, 15 podaj in 10 skokov. Na drugi strani se je s 35 točkami izkazal Jimmy Butler.

Detroit je s 115:106 premagal Brooklyn. Utah je bil z 92:88 boljši od Memphisa, San Antonio pa je nadigral Phoenix s 129:81.