Občina pod Krvavcem je znana tako po enem najvišjih dohodkov na prebivalca v državi kot tudi po tem, da nima niti centa dolga. Letos pa je proračun občine Cerklje na Gorenjskem rekorden, saj računajo na okoli 18 milijonov evrov prihodkov, pri čemer so jim štirje milijoni ostali še iz prejšnjih let. Denar bo občina porabila za nove naložbe, vredne približno 12 milijonov.

Med dogovorjenimi projekti izstopa lasten zdravstveni dom, v katerem bodo splošna zdravstvena in pediatrična ambulanta, zobozdravnik in lekarna. »Gre za 1,5 milijona vredno naložbo v skrb za občane. Potem ko smo zgradili enega večjih in lepših domov za starostnike, bo to nov prispevek h kakovosti življenja v naši občini,« je prepričan župan Franc Čebulj. V preteklosti so zgradili športni park v Velesovem, imajo dvorano za prireditve, seveda pa ves čas vlagajo tudi v komunalo, za bolj tekoč promet bodo pri Cerkljah zgradili krožišče.

Opozicija kritična

Posebnost občine je tudi na pol »razklan« občinski svet, kar županu in njegovim somišljenikom povzroča preglavice. Pri sprejemanju proračuna je opozicija postavila svoje predloge in zahteve, zaradi napornih usklajevanj so ga zato sprejeli šele pred kratkim in ne decembra. Opozicijski svetniki stalno terjajo od župana, naj jih bolje in več obvešča oziroma je pri svojem delu transparenten. Župan pa od opozicije pričakuje, da bo spoštovala poslovnik in vlagala dopolnila k proračunu. V čem pa je skrivnost dobrega gospodarjenja in naložb pod Krvavcem? »Bili smo uspešni pri črpanju evropskih sredstev, nismo zapravljali čez mero, dobro smo gospodarili z javnim denarjem. Očitke spoštujem, skušam se pogovarjati z vsemi, ne razumem pa oporekanja kar počez,« trdi župan Čebulj, ki občino vodi nepoklicno, ker je že upokojen.