Nakup Big Banga na bi vzbudil veliko interesa. V zadnjih dneh se je omenjalo najmanj štiri ponudnike. Po novi cenitvi je Big Bang vreden 15 milijonov evrov, nekateri pa naj bi bili zanj pripravljeni plačati bistveno manj, nekaj več kot deset milijonov evrov.

Za nakup se med drugim zanima tudi najbogatejši Albanec

Po informacijah portala so interesenti albanski poslovnež Samir Mane, ki je lastnik finančnega holdinga Balfin Group, podjetje Trigal, ki sta ga ustanovila Zavarovalnica Triglav, nemška družba KGAL, Adriarest, ki ima med drugim v lasti gostinsko družbo Slorest, ter poslovnež Darko Klarič, ki ima v lasti oglaševalsko podjetje Media Publikum in mrežo avtobusnih prevoznikov Adventura.

Med najresnejšimi interesenti naj bi bil Mane, najbogatejši Albanec, ki ima po podatkih iz leta 2015 za slabo milijardo evrov premoženja. Obogatel je z uvozom zabavne elektronike in počasi zgradil največjo mrežo tehničnih trgovin Neptun v Albaniji, pozneje pa se je razširil tudi v okoliške države, predvsem v Makedonijo. Mane naj bi se že več let zanimal za nakup Big Banga.

Stečajna upraviteljica Merkurja, ki prodaja 100-odstotni delež v družbi Big Bang, Simona Goriup, o interesentih in njihovem številu ne more govoriti, saj prodajni postopek namreč še poteka. Zdaj bodo sledili še skrbni pregledi Big Banga, nato pa oddaja zavezujočih ponudb do 30. marca.

Družba Big Bang je med glavnim premoženjem starega Merkurja, ki še čaka na prodajo. Za zbiranje ponudb so se odločili potem, ko ločitvena upnika, Banka Koper na 45-odstotnem deležu in DUTB na 55-odstotnem deležu, družbe nista uspela prodati zunajsodno.