Nenavadna nesreča treh tovornjakov je danes za tri ure ustavila promet na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani. Ob pol šestih zjutraj je voznik tovornjaka s priklopnikom zapeljal s počivališča Lom, pri vključevanju pa je zaprl pot drugemu tovornjaku, ki je vanj trčil. Na enem izmed vozil se je poškodoval rezervoar za gorivo, ki je potem teklo po cesti nekaj sto metrov naprej.

Zaradi trka omenjenih tovornjakov je še en voznik tovornjaka močno zaviral, takrat pa se je tovor, ki je bil po oceni policistov naložen nepravilno, stresel po vozišču. Povrhu je vanj trčila še voznica audija. V nesreči se ni nihče poškodoval, ogromno dela pa so imeli gasilci ljubljanske poklicne brigade ter prostovoljnih društev Dolnji Logatec in Cerknica.

Kar 23 se jih je spopadalo s posipanjem in čiščenjem razlitega goriva, prečrpavanjem goriva iz poškodovanega rezervoarja, predvsem pa s pobiranjem razsutega tovora. Šlo je za velike kose zamrznjenega mesa, ki so ležali povsod po avtocesti. Zaradi vsega skupaj je nastal kar sedem kilometrov dolg zastoj, pot se je voznikom proti Ljubljani podaljšala za eno uro, avtocesta pa je bila zaprta do pol devetih.