Pravo vrnitev v Slovenijo je po dvoletni avanturi v Veliki Britaniji teniški igralec Aljaž Bedene doživel minuli konec tedna. V Avstraliji je sicer dostojno branil slovenski tenis, ko je v prvem krogu kasnejšemu zmagovalcu Rogerju Federerju odvzel deset iger. V Mariboru je 28-letni Ljubljančan odigral šele četrti in peti dvoboj v Davisovem pokalu, tekmovanju številnih zamer preteklosti, ki so tudi prispevale k odločitvi, zakaj je Bedene za nekaj časa slovenski dres zamenjal z britanskim. Najboljši slovenski igralec se je v Mariboru pokazal v najlepši luči, za njegovo sanjsko vrnitev pa je manjkala ekipna slovenska zmaga.

»Bilo je težko. Čutil sem napetost, ko sem šel v prvi dvoboj. Poleg tega me je tekmec presenetil. Moral sem pokazati vse svoje znanje, da sem ga premagal,« je priznal Aljaž Bedene. »V drugem dvoboju mi je bilo lažje. Še nikoli pa se mi ni pripetilo, da sem pol ure po igri dvojic igral med posamezniki. Žal mi je za izgubljen dvoboj, a menim, da sva z Blažem odigrala dobro tekmo. Dala sva vse od sebe. Imela sva svoje priložnosti. Pozna se mi, da ne igram veliko dvojic. Nazadnje sem igral lani v Umagu. Ker se ne znajdem najbolje, sem bolj živčen,« je dejal Bedene, ki bo sezono nadaljeval v Južni Ameriki, kjer se bo udeležil dveh peščenih turnirjev v Buenos Airesu in Riu de Janeiru, nato pa bo odpotoval v ZDA, kjer bo nastopil na turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju.

»Ekipni dvoboji so povsem drugačni. Čutiš drugačno odgovornost kot med posamezniki. Občutil sem več živčnosti, po drugi strani pa sem bolj užival, saj ni lepšega, kot igrati na igrišču, kjer navijajo zate. Vselej uživam, ko igram pred polnimi tribunami,« pravi Bedene, ki je podprl odločitev selektorja Mihe Mlakarja, da je v odločilnem dvoboju dal priložnost Tomu Kočevarju - Dešmanu. »Roli se pozna, da je v obdobju priprav na sezono, zato ima razumljiva nihanja. Tom se je na treningih izkazal,« odgovarja ter dodaja: »Seveda se nam je poznala odsotnost Blaža Kavčiča. V polni postavi bi bili še bolj nepredvidljivi. Upam, da ni huje poškodovan.«