Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu je za vstop v četrtfinale evropskega prvenstva potrebovala remi ali zmago, Italija je namreč kot Slovenci pred njo (2:2) prav tako remizirala s Srbijo (1:1). Poraz bi seveda pomenil konec nastopov pred domačimi navijači.

Italijane je že v 4. minuti po uvodnem pritisku v vodstvo popeljal Humberto Honorio, Slovenija pa je v nadaljevanju vendarle vzpostavila svojo igro, a imela ob koncu polčasa nekaj težav s prekrški, to pa so Slovenci rešili z zadrževanjem žoge ob igri brez vratarja. Rok Mordej je imel sicer v 11. minuti imenitno priložnost za izenačenje, ko se je po uspešnem preigravanju sam znašel pred italijanskim vratarjem, streljal med njegovima nogama, toda tudi mimo gola.

Razburljivih dvajset minut

V prvih minutah nadaljevanja je imel dve odlični priložnosti Kristijan Čujec, ki je pri prvi italijansko obrambo prevaral z nakazanim strelom, a je bil njegov strel obranjen, neposredno po tem pa je po izvedbi avta z volejem stresel zunanji del mreže nasprotnikovih vrat. Sledilo je obdobje slovenske prevlade, ki pa niso izkoristili priigranih priložnosti, namesto tega so bili v sedmi minuti drugega polčasa bližje zadetku gostje, ko je italijanski zvezdnik brazilskih korenin Alex Rodrigo Merlim stresel prečko, dve minuti kasneje pa je s sijajno obrambo zadetek nasprotnika z dobrih šestih metrov preprečil slovenski vratar Damir Puškar.

Ob polovici drugega dela sta dvorano v Stožicah na noge z odlično napadalno akcijo spravila Matej Fideršek in kapetan Igor Osredkar: prvi je čudovito podal pred gol Italijanov, drugi pa neubranljivo zabil v prazno mrežo.

Sledile so napete minute zaključka tekme, saj so Italijani nujno potrebovali zmago za preboj v četrtfinale. Slovenci bi se ob igri brez vratarja sedem minut pred koncem skoraj znova znašli v zaostanku, a je strel Rodolfa de Martina s čudežnim posredovanjem blokiral Mordej.

Italijani so v zadnjih minutah igrali brez vratarja, dobro minuto pred koncem pa je Osredkarju uspelo prestreči eno izmed podaj, pri čemer se mu je odprla prosta pot do nebranjenega gola. Kapetan je s svojim drugim zadetkom postavil končnih 2:1, kar pomeni, da je Slovenija v četrtfinalu evropskega prvenstva, kjer jo čaka izbrana vrsta Rusije.