Tretje mesto je pripadlo Avstrijki Cornelii Hütter. Tudi njen zaostanek je bil majhen, znašal je zgolj 13 stotink sekunde. Organizatorji so sicer imeli zaradi pretoplega vremena kar nekaj težav s pripravo proge. Prisiljeni so bili odpovedati oba treninga. Tekmovalke pa so lahko progo preizkusile šele tik pred tekmo, kar je pomenilo, da od sprva načrtovane premiere smuka v dveh vožnjah ni bilo nič.

Tudi na dopoldanskem treningu je bila najhitrejša 33-letna ameriška veteranka Vonnova, ki je imela v zadnjih nekaj sezonah precej težav s poškodbami. Na zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu želi seveda znova poseči po olimpijskih kolajnah. Doslej ima z iger dve, smukaško zmago in superveleslalomski bron, obe iz Vancouvra 2010.

Italijanka Goggia (349 točk) je z drugim mestom obranila mesto vodilne v smukaškem seštevku. Je pa Vonnova (306 točk) z zmago preskočila kar nekaj tekmic ter je po novem na drugem mestu, za vodilno pa zaostaja 43 točk. Danes sedma Tina Weirather iz Liechtensteina na tretjem mestu zaostaja 51 točk, danes tretja Hütterjeva pa 80 točk.

Na prizorišču pod vršaci Bavarskih Alp bodo v nedeljo pripravili še en smuk, kar bo tudi zadnja tekma svetovnega pokala pred igrami na Korejskem polotoku.

Vodilna v seštevku sezone Američanka Mikaela Shiffrin se je odločila zadnje tri preizkušnje pred olimpijskimi igrami izpustiti in znova zbrati moči za olimpijske preizkušnje.

Na Bavarskem tudi ni bilo slovenskih predstavnic, ki se prav tako pripravljajo na olimpijske igre.