Čeprav je sodelovanje med državama »zelo dobro« in je Srbija Avstriji vsekakor dolžna zahvalo, pa bi to sodelovanje lahko bilo »še boljše«. Kurz se je že kot avstrijski zunanji minister močno zavzemal za približevanje Zahodnega Balkana EU, tudi ob begunski krizi je Srbiji »dan in noč« stal ob strani, je spomnil Vučić. Čeprav vedo, da mora zdaj kot kancler delati na številnih drugih vprašanjih, pa vendarle upajo, da se bo v okviru Evropskega sveta še naprej zavzemal za Srbijo, je še dodal po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Glede podpore, ki jo Srbija potrebuje nasproti Kosovu, je Vučić že pred tem na srečanju z avstrijskim predsednikom Alexandrom Van der Bellnom pojasnil, da naj bi bila Avstrija odprta za različne možne rešitve konflikta ter bi na koncu na mednarodni ravni podprla doseženo rešitev. Na koncu koncev pa so Srbi in Albanci sami tisti, »ki morajo poiskati rešitev« je dodal.

Kurz je pohvalil »pozitiven razvoj« Srbije v zadnjih letih. Gospodarsko ji gre vedno bolje, pri čemer je udeležena tudi Avstrija kot »največja tuja vlagateljica«. Vučić je tudi zagnal pomembne reforme, ki Srbiji odpirajo pot v EU. Zatrdil je, da bo Avstrija svoje predsedovanje Svetu izkoristila za pospeševanje integracije Srbije in drugih držav Zahodnega Balkana v EU.