»Zelje je zimska hrana, o tem sploh ni debate,« mi je zatrdil Ivan Čerin, kmet iz Savelj, eden redkih, ki v tej nekoč popolnoma zeljni vasi še prideluje zelje in ga kisa tako, kot so to na družinski kmetiji počeli njegovi predniki več generacij nazaj. »Ampak zdaj bi ljudje pozimi raje kot zelje jedli lubenice in mlado solato.« Prepričan je namreč, da zelje ni več priljubljeno. Vsaj po količini njihove pridelave in prodaje ve, da je tako. Nekoč so ga pridelali po 20 ton, zdaj le še med 300 in 400 kilogrami. Včasih so ga kisali v velikih betonskih jaških, zdaj v

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.