Dobrih 30 let star sevniški bazen bo letos in prihodnje leto temeljito obnovljen. Kot je dejal župan Sevnice Srečko Ocvirk, naj bi do začetka letošnje sezone prenovili bazensko školjko in inštalacije okoli bazena, v prihodnjem letu pa tudi filtrske postaje in strojnico. Celotno naložbo ocenjuje na 300.000 evrov.

Po besedah Mojce Pernovšek, direktorice javnega zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti (KŠTM), ki upravlja bazen, je ta vsako leto zelo dobro obiskan, najbrž tudi zato, ker je v celotni Mirnski dolini tudi edini. »Vsako sezono ga obišče od 13.000 do 17.000 obiskovalcev, pridejo celo iz Zasavja. Posebnost našega bazena je tudi ta, da ga zjutraj odpremo že ob 8. uri, do 10. ure je tako namenjen umirjenim dejavnostim. Zjutraj ga obiskujejo predvsem rekreativni športniki.«

Sevniški olimpijski bazen običajno odpre svoja vrata teden dni pred začetkom poletnih počitnic in jih zapre prvi teden septembra. Med obiskovalci prevladujejo mladi in družine. Trikrat na sezono pripravljajo plavalne tečaje, na voljo je animacija, športne delavnice za otroke. V zadnjih letih je občina že prenovila slačilnice, toaletne prostore, cevovodni sistem, lani so na zunanje prhe napeljali tudi toplo vodo.

Kmalu začetek gradnje stadiona

Je pa sevniška občina pred še eno pomembno športno investicijo v okviru nastajajočega športnega parka, to je gradnjo atletskega stadiona s 400-metrsko atletsko stezo in nogometnim igriščem. Trenutno poteka izbor izvajalca, Ocvirk tako upa, da bodo kmalu začeli stabilizacijo terena in vzpostavitev stadionske ploščadi. »Tako lahko jeseni in prihodnje leto nadaljujemo z nameščanjem umetne trave, tartanske steze in ureditvijo preostalih športnih površin, ključnih za stadionsko dejavnost.«

Ocvirk gradnjo celotnega stadiona skupaj z ureditvijo športnih površin in objektov ocenjuje na 1,5 milijona evrov, od tega je stabilizacija terena ocenjena na 400.000 evrov, priprava samih športnih površin pa na pol milijona. »Ta trenutek so v proračunu zagotovljena sredstva za stabilizacijo in pripravo terena ter za projektiranje, preostala sredstva so predvidena v načrtu razvojnih programov.« Občina se bo za sredstva Fundacije za šport letos sicer potegovala s projektom obnove bazena, saj je ta prioriteten, če želijo obnovo končati do začetka poletja. V okviru izgradnje stadiona pa se bodo za sredstva fundacije potegovali pri urejanju športnih površin.