Zmaga v 20. krogu evrolige proti Olympiacosu, ki je bil zadnji manjkajoči skalp Crvene zvezde v najelitnejšem evropskem tekmovanju, in vrnitev v boj za mesta, ki vodijo v četrtfinale, sta bili v zadnjih dneh obstranski temi v Srbiji. Vse zaradi igralca, ki po mnenju skupinice najbolj vročekrvnih navijačev Crvene zvezde ne bi smel nositi dresa kluba, saj se je rodil v Tuzli v BiH. Govorimo o Alenu Omiću, ki je na tekmi proti grškemu moštvu na svoj račun slišal kopico zmerljivk, ob tem pa je lahko prebral tudi transparent, na katerem je pisalo: »Šiptar, Hrvat, musliman niso moja družina!« Reakcija naturaliziranega Slovenca je bila izredno zrela. Po tekmi je namreč dejal, da ni slišal nobenih zmerljivk ali prebral kakšnega transparenta. Kasneje pa je na družbenem omrežju instagram zapisal, da je vsak, ki igra ali navija za Crveno zvezdo, za vedno njegova družina.

Skupinica najskrajnejših navijačev Crvene zvezde Delij se je medtem odločila, da bo vse do tedaj, dokler bo Omić nosil rdeče-beli dres, bojkotirala tekme. A pri tem podpore drugih privržencev kluba ni dobila. Že na tekmi proti Olympiacosu so preostali gledalci in tudi člani Delij v dvorani Aleksandra Nikolića pozdravili Omića z glasnim aplavzom, ob transparentu izžvižgali tiste, ki so ga razvili, nato pa to ponovili še po koncu tekme, ko je Omić moral poslušati vzklike, naj odide. Petindvajsetletnemu centru so v bran stopili tudi soigralci. Ti po vsaki tekmi odidejo pred navijače in z njimi še nekaj minut prepevajo navijaške pesmi. Tokrat so jih le na hitro pozdravili, ob tem pa je eden najizkušenejših posameznikov Milko Bjelica Omiću ponudil podporo in z njim stal v ozadju.

Naj omenimo, da je vodstvo evrolige zaradi dogodkov proti Crveni zvezdi sprožilo disciplinski postopek. V sporočilu so zapisali, da se »evroligaško tekmovanje trudi biti primer vključevanja, v katerem različne kulture, rase in religije delijo skupno strast«, ter obsodilo vedenje navijačev.

Evroliga, 21. krog, danes ob 18. uri: Anadolu Efes – Valencia, CSKA – Real Madrid, ob 19. uri: Barcelona – Milano, Žalgiris – Maccabi, ob 20. uri: Olympiacos – Fenerbahče, jutri ob 18. uri: Himki – Unicaja, ob 20. uri: Bamberg – Panathinaikos, ob 20.30: Baskonia – Crvena zvezda.