Precej prahu je dvignila odločitev nadzornikov SDH, ki so tik pred koncem lanskega leta potrdili zvišanje osnovnih plač predsednici uprave SDH Lidiji Glavina in članici uprave Nadi Drobne Popovič za 40 odstotkov. Pojasnila je zaradi tega od Beliča terjala tudi vlada.

Belič se je odločil, da preostalim nadzornikom SDH ponudi v presojo, ali mu še zaupajo. Na današnji seji so mu nadzorniki izrekli zaupanje.

Prvi nadzornik SDH je sicer pojasnjeval, da je bila odločitev za dvig plač dvočlanski upravi SDH sprejeta po temeljitem premisleku, ob primerjavi s plačami v drugih finančnih ustanovah, med njimi v Družbi za upravljanje terjatev bank. Kot je pojasnil, se holding primerja s podobnimi mednarodnimi ustanovami in Slovenija potrebuje privlačne plačne pogoje, če želi dobiti dobre upravljavce državnega premoženja.

Medtem sta se sicer Glavina in Drobne Popovičeva zvišanju plač na skoraj 15.500 oz. nekaj manj kot 14.000 evrov bruto odpovedali, kar sta pojasnili s politizacijo teme in njeno zlorabo v predvolilne namene. Nadzorni svet SDH je njun predlog sprejel.