Prejšnji rekordni trojni dvojček, kar se točk tiče, sta imela s po 57 koši legendarni Michael Jordan in 29-letni Russell Westbrook. Hardnovih 60 točk je tudi klubski rekord; prej ga je imel Calvin Murphy, ki je 57 točk dosegel leta 1978. Murphy je bil tudi tokrat v dvorani kot del domače televizijske ekipe Rockets Root Sports.

Harden je šestdeseto točko dosegel s štirimi točkami 45 sekund pred koncem, ko je najprej zadel trojko, ker je nad njim napravil prekršek Hrvat Mario Hezonja, pa je bil nato uspešen še iz prostega meta, kar je spravilo na noge dvorano. Le nekaj zatem je ujel še deseto žogo na tekmi, imel pa je še 11 podaj ter štiri ukradene žoge in blokado. Zgrešil je le en prosti med od osemnajstih, iz igre je ob petih trojkah metal 19:30, v zadnji četrtini pa je zabeležil 18 točk.

Manj sta jih zbrala na celotni tekmi najboljša strelca gostov Hezonja in Marreese Speights (po 17), med njegovimi soigralci pa nihče, še najbolj se je tej meji približal Clint Capela (12).

»Danes je bila napadalna tekma, sam sem bil res osredotočen na vsak napad, na vsak trenutek, na to, kako naj kar najbolje vplivam na končni izid. Priznati moram, da zaradi tega niti nisem slišal, kaj je govoril trener. Sedaj, po tekmi, se počutim kot po vsaki drugi. Vedno skušam narediti vse, kar je v moji moči, da pomagam ekipi. Tokat smo prišli do prepotrebne zmage,« je povedal Harden, ki je prek socialnih omrežij dobil kopico čestitk.

Houston : Orlando