Španski prvoligaš Athletic Bilbao je v ponedeljek prek twitterja objavil poslovilne besede Laporta in zapisal, da je njegova odškodninska klavzula v višini 65 milijonov evrov poravnana, poročila pa pravijo, da se seli v Manchester City. To pomeni, da bodo pri vodilnem klubu v angleškem prvenstvu presegli 55 milijonov funtov, ki so jih odšteli za Belgijca Kevina de Bruyna.

Triindvajsetletni Laporte bo tako obenem postal drugi najdražji branilec v zgodovini prvenstva za Virgilom Van Dijkom, za katerega je Liverpool v začetku meseca Southamptonu odštel 75 milijonov funtov.

Njegov podpis s Cityjem pomeni, da je trener Pep Guardiola za okrepitev obrambne vrste zapravil več kot 200 milijonov funtov, saj so pred tem v City prišli že Benjamin Mendy (52 milijonov funtov), John Stones (47,5) in Kyle Walker (45).

Še dražji prestop se obeta pri Arsenalu, saj naj bi topničarji za nogometaša nemške Borussie iz Dortmunda Pierre-Emericka Aubameyanga odšteli kar 60 milijonov funtov. BBC je poročal, da sta se Arsenal in Borussia že dogovorila za prestop, a pri nemškem klubu bodo 28-letnega reprezentanta Gabona izpustili iz rok le v primeru, če zanj najdejo ustrezno zamenjavo.

Ključni člen prestopa naj bi bil Arsenalov napadalec Olivier Giroud; ali kot neposredna menjava za Aubameyanga ali pa celo kot del tristranskega sporazuma, po katerem naj bi se Giroud pridružil Chelseaju, Michy Batshuayji pa naj bi Stamford Bridge zamenjal za Dortmund.