Da je Donald Trump predsednik, kakršnega še ni bilo, ni potrebno posebej poudarjati. Kako zelo se razlikuje od svojih predhodnikov, je vidno ob vsakem njegovem dejanju. Uporabniki družbenih omrežij so te dni izpostavili še en vidik, ki nakazuje, da Trump res ni običajen predsednik.

Bela hiša je namreč objavila fotografijo predsednika pri delu. Trump s čepico na glavi sedi za svojo delovno mizo v Ovalni pisarni in telefonira. Pozornosti uporabnikov družbenih omrežij ni pritegnila njegova čepica, pač pa povsem prazna pisalna miza, na kateri predsednik nima ničesar razen telefona.

»Poglejte, kako trdo dela Trump!«

Potem ko so bile od sobote ponoči zaradi političnega spora o financiranju zvezne vlade med demokrati in republikanci zaprte institucije, ki štejejo pod ameriško zvezno vlado, te od včeraj znova delujejo. V treh dneh, ko vladne institucije niso delovale, je Bela hiša objavila serijo fotografij Donalda Trumpa med delom. Sporočila objavljenih fotografij res ni težko razbrati: »Poglejte, kako trdo predsednik dela, da bi vladne institucije čim prej znova delovale!«

Ideja sama po sebi ni napačna, nekoliko pa se je zataknilo pri izvedbi. Nihče namreč ni opazil, da je predsednikova miza povsem prazna, zaradi česar je nekoliko težko verjeti, da Trump zares tako zelo gara.

Nejeverna je tudi zgodovinarka Dr. Honor Sachs z univerze Western Carolina, ki je svoje mišljenje izrazila ne twitterju: »Hej, ljudje, ki se spoznate na pisalne mize: je to videti kot miza človeka, ki dela?«

Deset ur kasneje ji povsem prazna miza garača Trumpa še vedno ni dala miru, zato je objavila serijo fotografij njegovih predhodnikov pri delu. Vsi po vrsti imajo na mizi poleg telefona še kupe dokumentov, skoraj vsi pa imajo na mizi tudi portrete svojih družinskih članov.

Kot pišejo na Mashable, nič od tega ne dokazuje, da Trump ni zares trdo delal za čimprejšnjo vzpostavitev normalnega stanja. Bi pa bilo koristno, če bi si osebje, ki skrbi za njegovo podobo v javnosti, pred tem ogledalo fotografije njegovih predhodnikov med delom.