Petkratnim prvakom iz New Englanda so v Massachusettsu nasproti stali igralci ameriškega nogometa iz Jacksonvilla. Patrioti so bili večino tekme v podrejeni vlogi, in ko so na začetku zadnje četrtine zaostajali z 10:20, ne da bi mogli računati na prvega lovilca Roba Gronkowskega, ki je utrpel poškodbo glave, jim je kazalo zelo slabo. A v težkih trenutkih je breme na svoja pleča prevzel prvi zvezdnik, podajalec Tom Brady, ki je kljub poškodbi – na roki, s katero podaja, je imel dvanajst šivov – v zadnjih 9 minutah v končni coni dvakrat našel Dannyja Amendolo in New England popeljal do zmage s 24:20 in desetega nastopa v Super Bowlu.

Brady je domačine rešil v svojem slogu, saj je že štiriinpetdesetič v karieri in enajstič v končnici zrežiral povratek v zadnji četrtini: »Vedno verjamemo vase, ne glede na to, v katerem delu tekme smo. Za našo ekipo tekma nikoli ni končana, dokler je ni zares konec,« je povedal Tom Brady, ki ni vedel, ali mu bo poškodba dopuščala nastop. »Imel sem že hujše poškodbe, vendar pa vseeno nisem bil prepričan, ali bom lahko nastopil. A rekel sem si, da se sezona ne sme končati na tak način, s poškodbo na treningu. Nismo prišli tako daleč, da bi me to ustavilo,« je zaključil zvezdnik, ki bo osmič igral v Super Bowlu in se lahko pohvali s kar petimi šampionskimi prstani.

Foles blestel v Philadelphii

Drugi konferenčni finale je bil povsem drugačen, saj je Philadelphia na svojem stadionu visoko premagala Minnesoto z 38:7. Prve točke na tekmi je po slabih petih minutah dosegla Minnesota in povedla s 7:0, a to je bil vrhunec gostujoče ekipe, ki do konca tekme ni vknjižila niti točke več. V nadaljevanju so na zelenici povsem zavladali domačini in pod vodstvom podajalca Nicka Folesa, ki je tekmo sklenil s 26 zaključenimi podajami za 352 jardov in tremi podajami za touchdown, dosegli visoko zmago.

Za Folesa se je takšna zgodba na začetku sezone zdela nekaj nemogočega, saj je bil v vlogi rezervista, nato pa je lanskega decembra dobil priložnost po poškodbi prvega podajalca Carsona Wentza, kar je znal izkoristiti: »Želeli smo biti agresivni, saj smo igrali proti Minnesoti, ki ima eno izmed najboljših obramb lige, in bili pri tem uspešni. Z besedami se ne da opisati, kako se počutim, saj je to trenutek, o katerem sem sanjal kot otrok. V Super Bowlu bomo igrali proti eni izmed najboljših franšiz in Tomu Bradyju, ki je verjetno najboljši podajalec v zgodovini lige. Čaka nas izjemno težka naloga, vendar pa bomo imeli v mislih samo zmago,« je razmišljal Nick Foles, ki bo 4. februarja v Minnesoti s soigralci poskušal osvojiti prvi naslov po 58 letih in se patriotom maščevati za poraz s Super Bowla leta 2005.