»Širši seznam košarkarjev za drugi cikel kvalifikacij za SP je precej podoben tistemu za prvega. Na spisku ni Alena Omića in Jana Kosija, uvrstitev na širši seznam pa si je z dobrimi predstavami v zadnjih dveh mesecih prislužil Luka Vončina. Na seznamu je 21 košarkarjev, namenoma pa smo pustili prostor še za tri igralce, saj je do začetka drugega cikla še en mesec. Vse fante redno spremljam in samo želimo si lahko, da ostanejo zdravi in še naprej v tako dobri formi,« je povedal Radovan Trifunović.

Na spisku so tudi zgoraj omenjeni igralci, torej zvezdnika Real Madrida Luka Dončič in Anthony Randolph, MVP 17. kroga evrolige Zoran Dragić, Aleksej Nikolić, Edo Murić in Jurij Macura, ki novembra lani niso smeli igrati za Slovenijo zaradi prepovedi klubov, ki nastopajo v evroligi.

Na seznamu sta med drugimi tudi Gašper Vidmar in Klemen Prepelič, ki sta bila najboljša posameznika Slovenije na uvodnih dveh tekmah, zmagi proti Belorusiji (87:74) in porazu na gostovanju v Španiji (92:84).

Slovenija bo v drugem ciklu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 na Kitajskem igrala dve tekmi; 23. februarja v gosteh s Črno goro in tri dni kasneje z Belorusijo v Minsku. Priprave se bodo začele 19. februarja.